Gül'e Umre sorusu

Güncelleme Tarihi:

Güle Umre sorusu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2006 12:37

CHP Antalya Milletvekili Baloğlu, Dışişleri Bakanı Gül ve aralarında gazetecilerin de bulunduğu bir heyetin 7.Cidde Ekonomik Forumu sonrasında yaptıkları Umrenin masraflarının kim tarafından karşılandığını, heyette kimlerin yer aldığını sordu.

CHP Antalya Milletvekili Feridun Baloğlu, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül’ün, 7.Cidde Ekonomik Forumu sonrasında yaptığı Umre’nin resmi programda yer alıp almadığını, heyette kimlerin bulunduğunu, gazetecilerin de özel olarak Umre’ye çağırılıp çağrılmadığını açıklamasını istedi.

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül’ün yanıtlaması istemiyle hazırladığı soru önergesini TBMM Başkanlığı’na sunan CHP milletvekili Baloğlu, öncelikle gazeteci Cengiz Çandar’ın 14-15 Şubat 2006 tarihlerindeki yazılarında sözünü ettiği bu konunun gerçek olup olmadığını sordu. Gül’ün Cidde Ekonomik Forumu programı hazırlanırken, Mekke ve Medine ziyaretlerinin de resmi programda yer alıp almadığını merak eden Baloğlu, Forum kapsamında Suudi Arabistan’a giden heyette kimlerin yer aldığının ve ulaşımın nasıl sağlandığının da açıklanmasını istedi. Forumun ardından hangi amaçla Mekke ve Medine ziyaretlerinin gerçekleştirildiğini, hangi resmi temaslarda bulunulduğunu da soran Baloğlu’nun diğer soruları şöyle:

"Mekke ve Medine ziyaretleri için heyette kimler yer almış ve ulaşım nasıl sağlanmıştır? Bu ziyaretlerin, ulaşım ve konaklama gibi giderleri ne kadardır ve nasıl karşılanmıştır? Yazar Cengiz Çandar’ın 14.2.2006 tarihli yazısında yer alan açıklamalar, gerçeği yansıtmakta mıdır? Doğru ise Dışişleri Bakanlığı, yurt dışı gezilerinde heyetleri bu tür pazarlık yöntemleri ile mi belirlemektedir?"

Haberin Devamı

UMRE PROMOSYONLU ARAPÇA KURSU

Konya’da Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Özel Akademi Arapça Kursları, yapacağı seviye tespit sınavında 100 üzerinden en az 25 puan alanlar arasında çekilişle bir kişinin umreye gönderileceğini, talihlinin yanında bir kişiyi daha götürebileceğini açıkladı. Umre promosyonlu sınav, üzerinde ‘Kabe'nin fotoğrafının yer aldığı afişlerle duyurulurken, dereceye girenlere de sürpriz hediyeler verileceği vurgulandı.

Akademi Dersaneleri bünyesinde açılan Arapça Kursu, yaş sınırlaması gözetmeksizin seviye tespit sınavı yapacağını ilan etti. Kent merkezindeki işyerleri ve reklam panolarında afişlerle ilan edilen sınavda dereceye girenlere çeşitli hediyeler verileceği bildirildi.

12 Mart Pazar günü yapılacağı duyurulan 100 soruluk sınavda birinci, ikinci ve üçüncüye bilgisayar, 4’ncü ve 10’ncu arasında dereceye girenlere ise sürpriz hediyeler verilecek. Promosyon kapsamında umre kazanan talihlinin ve beraberindekinin gidiş, dönüş ve otel masraflarının kurs tarafından karşılanacağı kaydedildi.

Amaçlarının toplumda Arapça’nın yaygınlaşmasını sağlamak olduğunu belirten ve ismini açıklamayan bir kurs yetkilisi, “Arapça kurslarımıza daha önce başlamıştık. İlgi beklediğimizin de üzerinde oldu. Biz de toplumda böyle bir eksiklik olduğunu hissedip, genel bir seviye tespit sınavı yapmak istedik. Sınavla Konya’da Arapça kursu olduğunu duyurmayı planladık. Hediyelerle de kursa ilgiyi artırmayı hedefledik. Sınav ücreti olarak katılanlardan 5 YTL alınacak” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!