Güle Güle Fransızları da ağlattı

Güncelleme Tarihi:

Güle Güle Fransızları da ağlattı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2000 00:00

Haberin Devamı

Bu yıl Cannes Film Festivali'nin yarışmalı bölümlerinde temsil edilmeyen Türk sineması sadece 'Uluslararası Film Pazarı'nda izleyiciyle buluştu. Bu bölümde gösterilen 9 filmden biri olan Zeki Ökten'in yönettiği Güle Güle, Türkiye'de olduğu gibi Fransızları da göz yaşlarına boğdu.

CANNES'DA gösterilen 'Güle Güle' filmi Fransızları da ağlattı. Bu yıl Uluslarası Cannes Film Festivali'nde büyük ödül 'Altın Palmiye' için yarışan filmler arasında olmadığı gibi Festivalin ana yarışma dışındaki paralel bölümlerde de temsil edilmeyen Türkiye sadecen 'Uluslararası Film Pazarı'nda gösterilen filmlerle tanıtıldı. Festival Sarayı'nın salonlarında gösterime giren 9 filmden Zeki Ökten'nin yönettiği 'Güle Güle' filmi büyük ilgi görürken, Türkiye'de olduğu gibi Cannes'da da izleyenleri hüngür hüngür ağlattı. Filmin çıkışında izleyiciler gözleri ağlamaktan kıpkırmızı olmuş halde birbirlerine şaşkın şaşkın bakıyorlardı.

Cannes'da gösterilen filmlerimizden Tomris Giritlioğlu'nun 'Salkım Hanımın Taneleri' ve Gani Müjde'nin 'Kahpe Bizans'ı da ilgiyle izlenen filmler oldu.

Fransız eleştirmenler bu filmlerle Türk sinemasının kabuk değiştirdiğini ve uluslararası düzeyde yapımlar gerçekleştirdiğini belirttiler. 'Kahpe Bizans' filmini izleyen Yunanlı gazeteciler senaryoyu beğendiklerini ve filmi keyifli bulduklarını belirttiler. Bir kısmı Türkiye'de çevrilen ve Festival dışı gösterime giren Sedat Akdemir'in yapımcılığını üstlendiği Türk-Fransız ve İngiliz ortak yapımı 'Sylvia' filmi de beğenilen filmlerden biri oldu. David Carradine'nin başrolünü üstlendiği filmde Pierre de Lat, Florence Guerin, Karen Black, Maya Akdemir ve Didem Erol oynuyor.

23 filmin yarıştığı Uluslarası 53. Cannes Film Festivali, 21 Mayıs Pazar akşamı gösterilecek olan Dany Arcand'ın yönetmenliğini yaptığı 'Stardom' filmiyle sona erecek.

Cannes Film Festivaline gelen ünlü yıldızları arasında Catherine Deneuve, Philippe Noiret, Michel Piccoli, Penelope Cruz, Nick Nolte, Virginie Ledoyen, Jane Birkin, Gerard Depardieu, Faye Dunaway, David Carradine, Melanie Griffith, George Clooney, Juliette Binoche, Uma Thurman, Gregory Peck, Sean Penn gibi tanınmış isimler vardı.

Festival jürisi Luc Besson'un başkanlığında Jeremy İrons, Nicole Garcia, Aitana Sanchez-Gijon, Patrick Modiano, Barbara Sukova, Marıo Martone, Kristin Scott-Thomas, Jonathan Demme, Arundhati Roy'dan oluşuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!