Gülay için 6 yeni dosya

Güncelleme Tarihi:

Gülay için 6 yeni dosya
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2000 00:00

Haberin Devamı

İNGİLTERE'den iadesi istenen Şişli eski Belediye Başkanı Gülay Aslıtürk'ün Londra'daki davası 26 Şubat tarihine ertelendi. Aslıtürk'ün avukatları dün Londra'da yapılan duruşmada Türkiye'den 5 Eylül'de gönderilen yeni 6 suç duyurusuna karşı savunma yapabilmek için yargıçtan süre istedi. Yargıç, talebi kabul ederek, duruşmayı 5 ay ileriye attı.

Aslıtürk, duruşmadan önce Hürriyet'e, verdiği hukuk mücadelesini uzun bir maratona benzetip davayı kazanacağını söyledi. Aslıtürk, duruşmadan sonra konulan yasak nedeniyle konuşmadı.

3 gün süreceği hesaplanan duruşmada savunma avukatları Claire Montgomery ve Tim Eicke, iade talebini başlatan üç suç dosyası konusunda ise savunma yapabileceklerini belirttiler.

Yargıç, 1 saat 15 dakika süren duruşmada 5 dakika ara verdi. Türk hükümetinden gelen altı suçlamanın da duruşmada görülmesini uygun gören yargıç, savunmaya yeni suçlamalara savunma yapabilmeleri için 5 ay süre tanıdı. 7 Aralık'ta ise Gülay Aslıtürk'ün katılmasına gerek olmayan bir ön duruşma yapılacak.

Dünkü duruşmaya gri çizgili şık bir pantolon takımla gelen Aslıtürk'ün sakin ve kendinden emin tavrı dikkat çekti. İlk defa bir duruşmaya eşi Orhan Aslıtürk ve babası İlyas Çokay olmaksızın gelen Aslıtürk, kendisine eşini soran gazetecilere, ‘Özel işleri nedeniyle gelemedi’ yanıtını verdi.

Öte yandan Gülay Aslıtürk, küçük çocuğu olduğu gerekçesiyle bundan böyle her gün yerine haftada iki gün Southgate Karakolu'na imza atacak. Gülay Aslıtürk'ün babasının mahkemeye gösterdiği 90 bin Sterlinlik teminatta ise bir değişiklik olmadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!