Gül, türban konusunda ‘Siyaset olur’ diye konuşmadı

Güncelleme Tarihi:

Gül, türban konusunda ‘Siyaset olur’ diye konuşmadı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2008 14:13

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül memleketi Kayseri'ye yaptığı gezide gazetecilerin AKP ve MHP'nin türban sorununun çözümüne yönelik Anayasa değişikliği çalışmalarıyla ilgili sorularına, “Bu konularla ilgili birşey söylemek istemiyorum. Siyaset olur” yanıtını verdi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eşi Hayrunnisa Gül ile birlikte Ankara'dan ‘Ana’ uçağı ile saat 10.50'de Kayseri Erkilet Havaalanı'na indi. Cumhurbaşkanı Gül'ü, Kayseri Valisi Mevlüt Bilici, Büyükşehir Belediye Başkanı AKP'li Mehmet Özhaseki, Garnizon Komutanı Tümgeneral Veysi Ağar ile milletvekilleri ve diğer yetkililer karşıladı. Karşılama sırasında, Abdulah Gül'e mezun olduğu Kayseri Gazi Paşa İlköğretim Okulu öğrencilerinden Merve Karagöz ve Mustafa Kutluay da kırmızı gül verdi. Abdullah Gül ve eşi, karla kaplı zeminde kaymamaları için uçağın kapısına kadar kırmızı halı serildi. Bu arada apronda DHMİ’nin araçları karları temizledi.

Abdullah Gül, geniş güvenlik önlemleri ve uzun konvoy eşliğinde Mustafa Kemal Paşa Bulvarı'ndan Cumhuriyet Meydanı'ndaki Valilik binasına giderken yol boyunca Kayserililer tarafından, ‘Sen Gül ki biz de seninle gülelim’, ‘Seninle gurur duyuyoruz’, ‘Kayser'nin Gül'ü hoşgeldin’, ‘Kayseri seninle gülecek’, ‘Sen gülünce Gül'ler açar’ pankartları ve alkışlarla karşılandı.

Haberin Devamı

Kayseri Valisi Mevlüt Bilici, ziyaret sırasında Cumhurbaşkanı Gül'e 1 metre boyunda, 78 santim eninde kendi portresinin dokunduğu ve sağ tarafında Cumhurbaşkanlığı forsu bulunan ve halıyı armağan etti. Ardından da gümüşten yapılmış büyük bir şilt verdi.

Cumhurbaşkanı Gül, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, “Kayseri'de çok kere bulundum. Siyasi bakımdan da bu kente hizmet ettim. Şimdi Cumhurbaşkanı olarak bu kenti ziyaret etmenin heyecanı ve gururu içindeyim. Kayseri, Türkiye'nin örnek kentlerinden birisidir. Dayanışmanın en yoğun olduğu, devlet ve milletin el ele verdiği bir kentimizdir” dedi.

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ HAKKINDA KONUŞMADI

Cumhurbaşkanı Gül, gazetecilerin, “Siz siyasetten geldiniz. Şu anda ülkenin gündeminde AKP ve MHP'nin türban sorununun çözümüne yönelik Anayasa değişikliği çalışmaları var. Bu konuda ne diyorsunuz?” sorularına, “Bu konularla ilgili birşey söylemek istemiyorum. Siyaset olur” yanıtını verdi.

VALİLİK BALKONUNDAN KONUŞTU

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Valilik binasının balkonundan dışardaki kalabalığa hitaben kısa bir konuşma yaptı. “Sizleri sevgi ve saygıyla selamlıyorum” diyerek başlayan Gül, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

“Aranızdan çıkan biri olarak önce siyasete girdim, sonra da cumhurbaşkanı olarak bugün buraya geldim. Heyecanlı, gururlu ve mutluyum. İnanıyorumki Kayseri, Türkiye'nin en güzel şehirlerinden biri olacaktır. Burada devlet- millet el ele güzel hizmetler yapılmaktadır. Hepinize sevgilerimi sunuyorum. Sizlerle birikte olmaktan bu mutlu heyecanı duyuyorum. Arkadaşlarınıza ailelerinize hemşerilerimize selamımı götürmenizi özellikle istiyorum.”

CUMA NAMAZINI KUMPUSTAKİ CAMİDE KILDI

Cumhurbaşkanı Gül, Kayseri Valiliği ziyaretinden sonra geçtiği Erciyes Üniversitesi kampusundaki Erciyes Üniversitesi Camisi'nde cuma namazını kıldı. Tıklım tıklım dolu camiye yanındakilerle gelen Cumhurbaşkanı Gül, orta sıralardaki safta yer aldı.

Haberin Devamı

Camiye gazeteciler alınmadı, içeri geren cemaatin de üzeri arandı. Caminin içinde de Abdullah Gül'ün cep telefonuyla fotoğrafının çekmek isteyenlere izin verilmedi.

EŞİ, ŞEHİT AİLESİNİ ZİYARET ETTİ

Hayrünnisa Gül ise 18 yıldır şehit oğullarının, iki gün önce de kalp krizinden 66 yaşında yaşamını yitiren şehit babası Mehmet Taştan'ın yasını tutan Taştan Ailesi'ni ziyaret etti.

Hayrünnisa Gül, Şanlıurfa'nın Bozava İlçesi'nde 1989 yılında şehit olan Jandarma Komando Er Mehmet Taştan'ın Kocasinan İlçesi Sancaktepe Mahallesi Bakar Sokak'taki evinde anne 54 yaşındaki Hüsna Taştan tarafından karşılandı.

Basın mesuplarının alınmadığı ziyarette Hayrünnisa Gül, ailenin sorunlarını dinleyerek şehit Taştan'ın iki kız çocuğundan Behçet hastası olan 19 yaşındaki Tuğba Taştan ile yakından ilgilendi. Ziyareti kısa tutan Hayrünnisa Gül, daha sonra şehit ailesinin evinden ayrıldı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!