Gül: PKK'nın döşediği mayınlar Avrupa'dan

Güncelleme Tarihi:

Gül: PKKnın döşediği mayınlar Avrupadan
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 2007 11:43

DIŞİŞLERİ Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Türkiye’ye bölücü terör örgütü PKK tarafından sokulan 2 tona yakın patlayıcının büyük bölümünün AB üyesi bir ülkeye ait olduğunu, bu ülkeye uyarıda bulunduklarını söyledi. Gül yine teröristlerden ele geçirilen 1269 ABD menşeili silah için Amerika Savunma Bakanlığı'nın soruşturma açtığını söyledi. Gül, Türkiye’nin Çin’den sonra en çok büyüyen ve gelişen, milli gelirini artıran ikinci ülke olduğunu ifade etti.

Haberin Devamı

Kayseri’de CNN Türk’ün canlı yayına katılan ve Amerika’nın PKK’yı bölücü örgüt ilan ettiğini, son zamanlarda PKK'lı teröristlerden ele geçen ve itirafçıların da dile getirdiği silahların ABD menşeili olduğunu belirten Abdullah Gül, gazetecilere yaptığı açıklamada, “Son yıllarda malesef Kuzey Irak’tan ülkemize sokulan patlayıcıların büyük bölümü bir Avrupa Birliği ülkesine ait çıktı. Bu patlayıcıların bölücü terör örgütünün eline nasıl geçtiğini araştırıyoruz. Ayrıca, müttefikimiz ABD’nin, PKK terör örgütünde kullanılan 1260 Amerikan menşeili silahı da ele geçirildi. Bunların terör örgütünün eline nasıl geçtiği yolunda Amerikan Savunma Bakanlığı soruşturma açtı. Soruşturma açıldığı da bize bildirildi” dedi.

Abdullah Gül, Kayseri’de sivil toplum örgütlerinin yöneticileriyle Kayserispor tesislerinde dün gece bir araya geldi. Düğün ve yemekli toplantılara verilen Kayserispor tesislerinin bahçesinde yaklaşık 800 kişinin katıldığı,geç saatlere kadar süren toplantıda konuşan Gül, Çin’den sonra en çok kalkınan ülkenin Türkiye olduğunu söyledi. Abdullah Gül, “Yüzde 35’lik büyüme hızı ile dünyada Çin’den sonra en çok kalkınan ülke biziz” dedi. Gül, ülkede siyasi partilerin her zaman olacağını, bunun demokrasinin gereği olduğunu, seçimlerin de huzur içinde geçmesini istediklerini belirterek, kendisini dinleyen sivil toplum örgütü yöneticilerine “Siyasi partiler millete hizmet için vardır. Hizmet yarışı elbette olacaktır. Yeter ki kavga gürültü olmasın. Herkes birbirine dost olsun. Kavgamız daha iyi hizmet içindir. yoksa vatandaşlarımızı birbirine düşürerek değil. Devraldığımız Türkiye’yi bir düsünün, hafızalarınızı bir tazeleyin. Sonra oyunuzu ona göre verin. Türkiye’de demokrasi çok güçlendi. herkes herşeyi görüyor. TV’ler açık toplumda her şeyi ve olayları evlere taşıyor. Herkes herşeyden haberdar oluyor. Doğru muhasebe yapın ve ona göre kararınızı verin. Ülkemizde 4.5 yıl önce bir yangın evi vardı. Yangını söndürdük. Artıkları, pistikleri taşıdık. Evi, boyayıp tertemiz yaptık. Şimdi bu evi döşemeye, tefriş etmeye çalışıyoruz. Türkiye ilk kez bu kadar büyüyüp gelişen ve milli gelirini artıran ülke oldu. Çin’den sonra en çok kalkınan ülke biz olduk. Türkiye biz göreve geldiğimizde savaş dönemlerinden daha fazla fakirleşmiş, küçülmüştü. Yüzde 35’lik büyümeyi bir gerçekleştirdik” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!