Gül kurmayını AYM’ye seçti

Güncelleme Tarihi:

Gül kurmayını AYM’ye seçti
Oluşturulma Tarihi: Mart 09, 2013 00:00

CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül, kendisine ikinci kez Köşk’e seçilme vizesi veren 17 üyeli Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) 9’uncu üyeyi atadı.

Haberin Devamı

Gül, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı Emin Kuz’u, AYM üyesi seçti. Gül’ün kurmayları arasında yer alan 54 yaşındaki Kuz, 11 yıl süreyle yüksek mahkeme üyeliği görevinde bulunacak. Cumhurbaşkanı’nın Çankaya Köşkü’ndeki en önemli kurmaylarından olan Kuz, Gül’ün “hukuk raportörü” olarak da tanınıyor. Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı olarak Köşk’ün hukuk biriminin başında yer alan Kuz, hükümetten gelen yasalar da dahil Cumhurbaşkanlığı’nı ilgilendiren bütün hukuki konulardaki raporları hazırlayan isim olarak biliniyor.

ERDOĞAN'IN MÜŞAVİRİ YÖK’E

Cumhurbaşkanı Gül, Yükseköğretim Kurulu Üyeliğine ise Kırklareli Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Öztürk’ü atadı. Öztürk, Kırklareli Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyeliği görevinin yanı sıra Başbakanlık Başmüşavirliği görevini de yürütüyordu. Öztürk, aynı zamanda İslami Edebiyat Vakfı’nın kurucusu olarak da biliniyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!