Gül’den güzel Türkçe ödülü

Güncelleme Tarihi:

Gül’den güzel Türkçe ödülü
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 27, 2008 00:00

Türkiye Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) ve Türk Dil Kurumu’nun (TDK) işbirliğiyle düzenlenen "Doğru ve Güzel Türkçe Kullanımı 2007 Yılı Ödülleri" dün Çankaya Köşkü’nde sahiplerini buldu.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün himayesinde gerçekleşen törende; CNN Türk’te yayınlanan, "Türkiye’nin Hatıra Defteri" programını hazırlayan Nebil Özgentürk, Kral TV’de "Mucize Nağmeler" programını sunan Ercan Saatçi, Show TV’de yayımlanan "Deryalı Günler"in sunucusu Derya Baykal ile Kanal D’de yayımlanan "Annem" dizisinin yapımcısı Faruk Turgut ödül alanlar arasında yer aldı.

Nobel Türkçe’den

Gül törende yaptığı konuşmada, Türkçe’nin dünyada 250-300 milyonluk bir insan topluluğunca konuşulduğunu ve doğru Türkçe’ye öncelikle Türkiye’nin önem vermesi gerektiğini söyledi. Gece geç saatlere kadar Türkiye’de televizyon izlendiğine dikkati çeken Gül, bu nedenle radyo ve televizyon yayınlarında özenli bir Türkçe kullanılması gerektiğini ifade etti. Gül, "Orhan Pamuk, Türkçe yazdığı için Nobel kazandı. Bu önemli edebiyat ödülü Türkçe’ye verilmiş oldu. Bence Türkçe en güçlü dönemini yaşıyor" dedi. Gül’ün elinden ödül alanlar arasında Fethullah Gülen’e yakınlığıyla bilinen Samanyolu grubuna ait Yumurcak TV’de yayımlanan "Tarçın ve Arkadaşları" adlı programın yapımcısı, türbanlı Meryem Akbal da yer aldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!