Gül: BM Güvenlik Konseyi bizi dinlemeli

Güncelleme Tarihi:

Gül: BM Güvenlik Konseyi bizi dinlemeli
Oluşturulma Tarihi: Eylül 16, 2013 13:07

Suriye'nin kimyasal silahları ile ilgili ABD-Rusya anlaşması konusunda Cumhurbaşkanı Gül açıklamada bulundu.

Haberin Devamı

Kimyasal silahların Suriye'den temizlenmesine en çok Türkiye'nin sevineceğini belirten Gül, "Tabii ki destekliyoruz ama Esas sorunun çözümü için politik kararlılığın olması gerekir. Komşu ülke olarak en çok etkilenen biz olduğumuz için çok ciddi şekilde BM Güvenlik Konseyi'nin bizi dinlemesi gerekir" dedi.

PARİS'TE ÖNEMLİ TOPLANTI
Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen Suriye toplantısının ardından Fransa, İngiltere ve ABD dışişleri bakanları Laurent Fabius, William Hague ve John Kerry ortak bir basın toplantısı düzenledi.

Kerry, görüşmeden sonra yapılan basın toplantısında Suriye'nin kimyasal silahlarının uluslararası gözetim altında imha edilmesi planına itaat etmemesi durumunda bunun sonuçları olacağına dair Fransa, İngiltere ve Rusya ile anlaştıklarını açıkladı.

Haberin Devamı

ABD'li bakan, Başkan Barack Obama'nın daha önce yaptığı, "Diplomatik yollarla sonuç alınmazsa askeri müdahale gerçekleşir" uyarısını hatırlattı. Kerry ayrıca, "Esad rejimi ciddi olmadığımızı düşünüyorsa oyun oynuyor demektir" diye ekledi.

Fransa Dışişleri Bakanı Fabius da Suriye'nin kimyasal silahlarını uluslararası kontrole devretmede geç kalması halinde Esad'ın "çok ciddi sonuçlar"la yüzleşeceği uyarısında bulundu.

"MUHALEFETLE DE MASAYA OTURULMALI"
Bu sırada Moskova'da Mısır Dışişleri Bakanı Nebil Fehmi ile görüşen Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov da konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Lavrov, artık Batılı ülkelerin Suriye muhalefetini de planlanan Cenevre görüşmesine dahil etmek için zorlamasının zamanının geldiğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!