Gül: "1 Mayıs bir sınav olacak"

Güncelleme Tarihi:

Gül: 1 Mayıs bir sınav olacak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 30, 2010 16:10

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bu yılki 1 Mayıs'ın sendikalar ve çalışanlar için bir sınav olacağını belirterek, “Özellikle İstanbul'da kutlanırken geçmişteki tüm olumsuzları unutturacak, üzerine sünger çekecek ve emeğin saygınlığını en iyi şekilde sembolize edecek kutlama olacağını ümit ediyorum” dedi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Gül, güven mektubunu sunan Uganda'nın Ankara Büyükelçisi  Muhammed Ahmed Kisuule'yi kabulünden önce, gazetecilerin sorusu üzerine, yarın  kutlanacak 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü ile ilgili mesajını verdi.

1 Mayıs'ın, bütün emekçi ve çalışanlara kutlu olmasını dileyen Gül, bu  yılki 1 Mayıs'ın sendikalar ve çalışanlar için bir imtihan olacağını söyledi.

İstanbul Taksim'deki kutlamalarla ilgili görüşlerini de açıklayan Gül,  “Özellikle İstanbul'da kutlanırken geçmişteki tüm olumsuzları unutturacak,  üzerine sünger çekecek ve emeğin hakkını, emeğin saygınlığını en iyi şekilde  sembolize edecek kutlama olacağını ümit ediyorum” diye konuştu.

Emekçilerin, alın terinin ve hakkının çok kutsal olduğunu vurgulayan Gül,  “Tüm emekçilerin sorunlarının çözümüyle ilgili ne yapmamız gerekiyorsa el  birliği içinde yapmamız gerek. Herkes emekçi aslında, bizler de sizler de emekçi,  herkes emekçi. O bakımdan herkesin bayramı olması gerekiyor.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!