Guantanamo'daki Türk bırakılabilir

Güncelleme Tarihi:

Guantanamodaki Türk bırakılabilir
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 2006 17:09

ABD'nin Küba'daki Guantanamo üssünde tutuklu bulunan ve ailesi Almanya'nın Bremen kentinde yaşayan terör zanlısı Murat Kurnaz'ın Alman avukatı Bernhard Docke, müvekkilinin her an serbest bırakılabileceğini söyledi.

Haberin Devamı

Docke, bugün Bremen'de Kurnaz için düzenlenen bir dayanışma eyleminde yaptığı açıklamada, Kurnaz'ın serbest bırakılacağı konusunda henüz somut bir kararın bulunmadığını belirterek, “Ancak Kurnaz her an serbest bırakılabilir” dedi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel'in ABD Başkanı George W. Bush ile yaptığı görüşmede konuyu gündeme getirmesinden sonra olumlu gelişmelerin olduğunu ifade eden Docke, Washington'daki Almanya Büyükelçiliği diplomatlarının konu hakkında görüşmeler yaptıklarını kaydetti.

ABD'deki 11 Eylül saldırılarından kısa bir süre sonra Pakistan'a giden ve burada Amerikan askerleri tarafından yakalanarak Guantanamo üssüne gönderilen Kurnaz, yaklaşık 4 yıldan bu yana burada tutuluyor. Bu arada, Alman Birlik 90/Yeşiller Partisi Bremen eyalet parti teşkilatı, Uluslararası Af Örgütü ile birlikte, Guantanamo üssünün kapatılması amacıyla bugün kampanya başlattı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!