Gu resmen "taammüden cinayet"le suçlandı

Güncelleme Tarihi:

Gu resmen taammüden cinayetle suçlandı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 2012 16:50

Çin Komünist Partisi’nin bir zamanlar yükselen yıldızı olan Bo Şilai’nin karısı Gu Kailai ile evdeki yardımcılarından biri, İngiliz işadamı Neil Heywood’u “taammüden öldürmekle” resmen suçlandı.

Haberin Devamı

Şinhua haber ajansının bildirdiğine göre, Hefei’de mahkeme karşısına çıkan Gu ile yardımcısı Şeng Şiocun resmen suçlandı. Gu ve Şeng, geçtiğimiz yıl ilkbaharda gözaltına alınmıştı.

 

Ajans, adı açıklanmayan müfettişlere dayandırdığı haberinde Gu’nun oğluyla ilgili bir iş anlaşmazlığı dolayısıyla Heywood’la bir sorun yaşadığını, daha sonra da Şeng ile birlikte İngiliz işadamını zehirleyerek öldürdüğünü söyledi.

 

Haberde Gu’nun oğlunun adı verilmedi. Ancak söz konusu genç adamın kısa bir süre önce Harvard Üniversitesi’nden mezun olan Bo Guagua olduğuna inanılıyor.

 

Şinhua, henüz açıklanmayan bir tarihte Hefei’de bir duruşma düzenleneceğini bildirdi. Çongking’de işlenen bir suçla ilgili davanın neden Hefei’de görüleceği konusunda bir açıklama yapılmadı. Ancak Çin’de daha önce de siyasi açıdan hassas davalar farklı yerlerde görülmüştü.

 

Haberin Devamı

Haberde, “Neil Heywood’un oğlunun güvenliğine yaptığı tehditle ilgili endişelenen Gu Kailai, Şeng Şiocun ile birlikte Neil Heywood’u zehirleyerek öldürmüştür. İki zanlının suçuyla ilgili olgular açıktır, kanıtlar çürütülemez ve sağlamdır. Dolayısıyla iki zanlı taammüden cinayetle suçlanmalıdır” denildi.

 

Çin’de kısa bir süre öncesine kadar ülkenin en büyük belediyesi Çongking'in yöneticisi olan Bo’nun politbüronun daimi komisyonuna seçilmesi bekleniyordu. Ancak Gu’nun gözaltına alınmasıyla eş zamanlı olarak Bo’nun da Komünist Parti bünyesindeki tüm görevleri askıya alındı.

 

Şinhua’nın bugünkü haberinde ise Bo’nun geleceğiyle ilgili bir bilgi yer almadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!