GTA: San Andreas da korsan ağına düştü

Güncelleme Tarihi:

GTA: San Andreas da korsan ağına düştü
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2004 15:30

Oyuncuların gözde oyunlarından biri daha İnternet'e sızdırıldı. 'Grand Theft Auto' serisinin heyecanla beklenen yeni oyunu GTA: San Andreas (PlayStation 2 için) piyasaya çıkmadan yaklaşık bir hafta önce dosya paylaşım ağları ve bazı İnternet sitelerine gönderildi. Oyunun çıkış tarihini değiştirmeyen Rockstar firması korsanların peşine düştü.

Haberin Devamı

PlayStation kullanıcılarının merakla beklediği San Andreas, ABD'de 26 Ekim, Avrupa'da da bu tarihten üç gün sonra çıkacak, ancak San Andreas'ın İnternet'e sızdırılması oyunun çıkışına gölge düşürdü. İnternetteki Amerikan versiyonu kopya olduğu için sadece çipli PS2'lerde oynanabiliyor. Bu nedenle oyunun satışlarının büyük bir darbe alması beklenmiyor.

San Andreas'ın dosya paylaşım ağlarına düşmesine büyük tepki gösteren Rockstar'dan yapılan açıklamada bu oyunun İnternet'te yayınlanması, indirilmesi ve dağıtılmasının hırsızlık olduğu vurgulandı. Açıklamada, "Bu fikri mülkiyet hırsızlığını çok ciddiye alıyoruz ve bu konunun peşini bırakmayacağız" denildi.

İNTERNET'E DÜŞEN DÜŞENE

Oyuncuların çaldıkları otomobilleri çılgınca kullanabildiği, ellerindeki silahlarla görevden göreve koştuğu Grand Teft Auto en gözde oyunlar arasında yer alıyor. GTA serisindeki tüm oyunların toplam satışı 30 milyonu buluyor.

Haberin Devamı

Oyunların korsan kopyalarının İnternet'te bedava dağıtılması yeni bir şey değil, ancak son zamanlarda en gözde oyunlar daha piyasaya çıkmadan İnternet'te boy göstermeye başladı. Bir hafta önce çıkışı yılan hikayesine dönen Halo 2'nin İnternet'e sızdırıldı açıklanmıştı. Ağustos ayında da Doom 3'ün korsan kopyaları oyun daha piyasaya çıkmadan önce İnternet'ten binlerce kişi tarafından indirilmişti.

İlgili haberler

Half Life 2 kasım ortasında geliyor
Halo 2 İnternet'e sızdırıldı
İstanbul bilgisayar oyunu yolda

İlgili linkler

Rockstar Games
GTA: Vice City

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!