Gt ne demek? İnstagram'da Gt ne demek ve neden kullanılır?

Güncelleme Tarihi:

Gt ne demek İnstagramda Gt ne demek ve neden kullanılır
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 2020 16:05

Instagram; 2013 senesinden beri devamlı gelişen ve herkesin ilgi odağı haline gelen bir uygulamadır. Günümüzde en çok kullanılan uygulamaların içerisinde yer almaktadır. Instagram'da sürekli kullanılan GT, kullanıcıların dikkatini fazlasıyla çekmektedir. Peki, Instagram'da kullanılan GT'nin anlamı nedir? Neden herkes bu ifadeyi fotoğrafların altına yorum şeklinde kullanıyor? Bunlar hakkında bilgi vermek okuyucuların merakını giderecektir.

Haberin Devamı

GT, sadece Instagram'da değil pek çok sosyal medyada kullanılan ifadelerin içerisinde yer alıyor.

GT Ne Demek?

GT'nin anlamı Geri Takip şeklindedir. Karşılıklı şekilde birbirini takip etme amacı ile yazılan GT ifadesi; ben seni takip edeyim, sen de beni takip et sözcüğünün kısa halidir. GT ifadesi, geri takip kelimelerinin kısaltma halidir.

Instagram'da Gt Ne Demek Ve Neden Kullanılır?

Kişi beğendiği veya takip etmek istediği bir kişiyi takip etmek adına sayfanın kullanıcısına takip isteği göndermelidir. Bu takip isteği ise gönderildiği yerden onaylandığı zaman GT, geri takip bildirimiyle karşılanmaktadır.

Bu bildirimle, takip etmek istenen veya kişiyi takip etmek isteyen bireylerin isteklerini onaylamak, karşılığında ise onu takip etmek adına bir istek göndermek şeklinde düşünülebilir. GT'nin kullanım amacı, birçok kişinin bireyi takip etmesi ve doğal yollar sayesinde kısa zamanda takipçi sayısı attırılacaktır. Takipçi sayısını arttırmak isteyen herkesin, GT yapması gereklidir. Geri Takip yapmak için tanınan kişilerin fotoğrafların altına yorum yapmak, kişinin takipçi sayısını çoğaltabilmek adına önemlidir.

Haberin Devamı

Instagramda Gt Ne Demek?

Instagram gibi oldukça fazla kullanılan, sosyal medyada etkileşim içerisinde ve popüler olmak adına belirli sayıda takipçi sayısına ulaşmak gerektiği düşünülür. Bu bireyler ünlü olmadıklarından ötürü takipçi kazanabilmek için başka yollar denemektedir. GT, yani geri takip sistemi bu yollar içerisinde en fazla kullanılanı olarak tanımlanabilir.

Bu bireyler; popüler sayfaların ya da ünlü, tanınmış kişilerin yorum kısmına GT yazıp takipçi sayılarını çoğaltmayı amaçlamaktadırlar. Instagram'da en kolay ve temiz şekilde takipçi kazanılmak isteniyor ise popüler olan hesapların yorumlarına GT yazıp, kişinin başka bireyler tarafından takip edilmesi sağlanabilir. Instagram uygulaması içerisinde kişi, takipçi sayısını GT yazarak arttırma şansına sahiptir. GT yorumlarıyla takipçi kazanılabilir.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!