Greenpeace'e sınırdışı

Güncelleme Tarihi:

Greenpeacee sınırdışı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 1999 00:00

Haberin Devamı

AKKUYU Termik Santralı'nın yapımını protesto etmek için önceki gün Boğaziçi Köprüsü kulelerinden birine tırmanarak eylem yapan Greenpeace (Yeşil Barış) Örgütü üyesi 9 kişiden yabancı uyruklu olan 7'si dün polis tarafından sınırdışı edildi.

Sivil Polisler eşliğinde Atatürk Havalimanı'na getirilen Hollandalı Eric J. Hejselar, Florian Van Olden, Jeroem W. Diriessen, Alman Gero Steup, Stephan Renaslaz ve Danimarkalı Thomas H. Neuann ile Robert K. Schmidt, bilet ve pasaport işlemleri yapıldıktan sonra KLM Havayolları'na ait uçakla Amsterdam'a gönderildi.

Habercilerle konuşmaları zaman zaman polis tarafından engellenen Greenpeace üyesi eylemciler, ‘‘Türkiye'nin, çok pahalı, çocukların ve dünyamızın geleceğini tehlikeye atan nükleer enerjiye ihtiyacı yok. Özellikle güneş ve rüzgar enerjisi yönünden şanslı olan ülkenizde yöneticilerin daha güzel seçenekler sunabileceğini biliyoruz. Türk halkının bize verdiği desteğe teşekkür ederiz’’ dediler.

BUNA DEĞER

Eylemlerini kendi ülkelerinde olduğu kadar başka ülkelerde de sürdürdüklerini belirten Greenpeace üyeleri, ‘‘Çocuklarımızın geleceğini karartacak adımlar nerede atılıyorsa biz oradayız. Daha önce Almanya, Fransa, Rusya gibi ülkelerdeydik, bugün buradayız. Yarın başka bir yerde olacağız. Türk halkı, kendi sorununa sahip çıkıp nükleer lobinin çıkarlarını halkın yararlarından üstün tutanlara derslerini vermeli’’ diye konuştular.

Yaptıkları eylemden sonra sınırdışı edilmelerini de ‘‘Eğer nükleer enerji santrallerinin önlenmesinde küçücük bir katkımız olacaksa, çok sevdiğimiz Türkiye'den sınırdışı edilmeye değer. Eylemden sonra biraz daha kalıp tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerinizi daha çok yaşamak istedik ama sınırdışı edilince bunu gerçekleştiremedik’’ diye değerlendiren Greenpeace üyeleri, gözaltına alınmalarından sonra polisin kendilerine çok iyi davarandığını da belirttiler.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!