Grammy'de bu yıl kadınlar savaşıyor

Güncelleme Tarihi:

Grammyde bu yıl kadınlar savaşıyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 1999 00:00

Haberin Devamı

41'inci geleneksel Grammy Müzik Ödülleri'nin bu yılki adayları belli oldu. Fugees grubundan ayrılarak solo olarak müzik hayatına devam eden hip-hop yıldızı Lauryn Hill (23), en iyi albüm ve en iyi şarkıcı başta olmak üzere toplam 10 dalda Oscar'a aday gösterildi.

Grammy Ödülleri'nde adaylar arasında kadınlar ağırlıkta oldu. En iyi şarkı ve en iyi albüm dalında 10 aday arasından 8'i kadınlar arasından çıktı. Sheryl Crow ve Shania Twain 6'şar dalda Grammy'e aday gösterilirken, Madonna 5 dalda ödüle aday oldu. Titanic'in ‘My Heart Will Go On’ adlı şarkısıyla satış rekorları kıran Celine Dion ise 4 dalda Grammy'e aday gösterildi.

‘I Don’t Want to Miss a Thing' isimli parçasıyla yılın şarkısına aday olan Diane Warren, ‘Kadınlar üstünlüğü ele geçiriyor. Bugün kadın sanatçıların günü’ diye konuştu.

Kilise müziği yapan Kirk Franklin ile Vince Gill ise 4'er dalda aday gösterilerken Grammy'e en çok aday olan erkek sanatçı oldular. Brian Setzer Orchestra, Aerosmith, Metallica, Hole, Go Go Dolls ise birden fazla Grammy'e aday gösterilen gruplar arasında yer aldı.

Grammy ödülleri 24 Şubat tarihinde Los Angeles'taki Shrine Salonu'nda yapılacak törenle sahiplerine dağıtılacak. 95 kategoride 460 sanatçı ödüle layık gösterildi.

EN İYİ ŞARKI

‘My Heart Will Go On’ (Celine Dion), ‘You’re Still the One (Shania Twain), ‘The Boy Is Mine’ (Brandy and Monica), ‘Iris’ (Go Goo Dolls), ‘Ray of Light’ (Madonna)

EN İYİ ALBÜM

‘The Miseducation of Lauryn Hill’ (Lauryn Hill), ‘The Globe Sessions’ (Sherly Crown), ‘Ray of Light’ (Madonna), ‘Come on Over’ (Shania Twain), ‘Version 2.0.’ (Garbage)

EN İYİ SÖZ

‘Iris’ (Goo Goo Dolls'ten John Rzeznik), ‘Leon On Me’ (Kirk Franklin), ‘My Heart Will Go On’ (James Horner, Will Jennings), ‘You’re Still the One' (Twain), ‘I Don’t Want to Miss a Thing'

EN İYİ YENİ SANATÇI

Backstreet Boys, Andrea Bocelli, Dixie Chicks, Natalie Imbruglia ve Lauryn Hill.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!