Grammy adayı Türk

Güncelleme Tarihi:

Grammy adayı Türk
Oluşturulma Tarihi: Haziran 25, 1998 00:00

Haberin Devamı

Hannover'li Mustafa Gündoğdu'nun bestelediği pop parçası ‘‘Horny 98’’in single'ı günde 60 bin satıyor ve İngiltere'de pop listelerinde 2. sırada yer alıyor.

MÜZİK dünyasında ‘‘Mousse T.’’ lakabıyla tanınan Hannover'li 30 yaşındaki müzisyen Mustafa Gündoğdu'nun bestesi ‘‘Horny 98’’ hit listelerinde zirveye tırmanıyor. Michael Jackson, Simply Red, Quincy Jones ve Gloria Estefan gibi çok sayıda dünyaca ünlü popçulara remiks yapan Mustafa Gündoğdu, bu alanda gösterdiği üstün başarıdan dolayı geçtiğimiz şubat ayında Grammy ödülüne aday gösterilmişti. ‘‘Hot ‘N' Juicy’’ Grubu tarafından seslendirilen ‘‘Horny 98’’ adlı bestesi ile pop müzik severlerin karşına çıkan Türk gencinin aynı ismi taşıyan single’ı tüm dünyada pop listelerinin zirvesini zorlamakta. İngiltere'de pop listelerinde 2. sırada bulunan ‘‘Horny 98’’ single'nın günde 60 bin adet satıldığına dikkat çeken uzmanlar, Türk gencin bestesinin liste başına yerleşmesinin an meselesi olduğunu söylediler.

Öte yandan şubat ayına kadar Türkiye'de pek tanınmayan Mustafa Gündoğdu, dünyanın en önemli müzik ödülü sayılan Grammy'ye aday gösterildikten sonra, Türk popçuların da dikkatini çekti. Hürriyet'in sorusu üzerine Tarkan'ın menajerinin de ünlü pop yıldızının remikslerini yaptırmak için kendisini aradığını söyleyen Mustafa Gündoğdu, ‘‘Menejerlerimiz görüşme halinde. Prensipte anlaştık. Tek sorun zaman kıtlığı. Fakat en geç Mart 1999'da Tarkan'ın remikslerine başlayacağımı düşünüyorum’’ dedi. Bu arada Mustafa Gündoğdu'ya tam sayfa yer ayıran Almanya'nın en çok okunan dergisi Stern, Mousse T.'nin parçasının tüm radyo ve televizyon kanallarında günde defalarca çalındığını yazdı.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!