Gradosunu düşürür

Güncelleme Tarihi:

Gradosunu düşürür
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 2005 02:05

Demirel, ‘Türkiye felsefesine uymaz. O bir mübarek eşyadır. Onu görmek isteyen, korunduğu yere gider, ziyaret eder. Bunlar münferit olaylardır. Ancak yapanı ilzam eder, yapanın gradosunu düşürür. Tekrar etmemesini de canı gönülden dileriz. Siyasi gaftır’ dedi.

CHP: Ekabir Müslüman

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, Koç’a ‘Ekabir Müslüman’ (devlet büyükleri, kendini beğenmiş, kodaman) yakıştırması yaptı. Dini simgelere herkesin değer vermesi gerektiğini belirten Öymen, dinin siyasete alet edildiğini ileri sürdü. Öymen, çağdaşlık ve laiklikle bağdaşmayan bu tip hareketlere siyaset adamlarının dikkat etmesi gerektiğini söyledi. Öymen, yaşanan olayı son derece yadırgadığını belirtti.

Görgüsüzlüğün dik álásı

Sakal-ı Şerif’in kutsal bir değer olduğunu ifade eden DYP’li Celal Adan, ‘Bakan görmek istiyorsa gider görür. Bu, görgüsüzlüğün, anlayışsızlığın dik álásıdır’ tepkisini gösterdi. İslam dinin en hassas olduğu konuda bakanın davranışının kabul edilemez olduğunu ifade eden Adan, ‘Bu bir siyasi skandaldır. Hiç olmamalıydı’ dedi. DYP Genel Sekreteri Prof. Kamil Turan da olayı ‘Dine karşı laubalilik, haddini bilmemek’ olarak değerlendirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!