Gözyaşlarıyla uğurlandılar

Güncelleme Tarihi:

Gözyaşlarıyla uğurlandılar
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2007 15:41

Ispartada uçak kazasında ölenler son yolculuğunda...

Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu'nun da katıldığı Ulu Camii'ndeki toplu cenaze namazında 5 bin kişi saf tuttu, gözyaşı sel oldu. Namazı, il müftüsü ve 11 imam birlikte kıldırdı.

Uçak kazasında hayatını kaybeden Ispartalı yolcular için belediye, Valilik bahçesinde toplu cenaze töreni düzenledi. Törene kazada hayatını kaybeden 57 yaşındaki emlakçı Fuat Güler, 43 yaşındaki esnaf Davut Demirkurt, elektronik ev eşyaları satan 39 yaşındaki Tevfik Büyükçaylı ve inşaat malzemeleri satıcısı 65 yaşındaki Mustafa Zengi'nin cenazeleri getirildi. Belediyenin dün akşam törenin Terminal Camii'nde yapılacağını duyurması ve bugün sabah saatlerinde de Ulu Camii'ye alması, cenaze töreni karmaşası yarattı. Cenazeler il merkezindeki Ulu Camii, Terminal Camii ve Mimar Sinan Camii'ne dağıldı.

Kazada yaşamını yitiren Tevfik Büyükçaylı'nın 10 yaşındaki oğlu Levent, tabutun yanından ayrılmadı ve sürekli dua etti. İstanbul'da emlakçılık yapan Fuat Güler'in tek oğlu Kerem Güler, “Babamın İstanbul'da emlak ofisi var. Buraya annesini ziyarete geliyordu. Sık sık gelirdi” dedi. Güler'in yakınlarından Mustafa Elmas baygınlık geçirdi ve ambulansla Isparta Devlet Hastanesi'ne götürülerek tedaviye alındı. Tevfik Büyükçaylı'nın 66 yaşındaki babası Ömer Büyükçaylı, törende sürekli tabuta sarılıp öptü.

Valiliğin bitişiğindeki Ulu Camii'de kılınan öğle namazının ardından cenaze törenine geçildi. Cenaze namazını Isparta Müftüsü İsmail Öncel ve 11 imam birlikte kıldırdı. Cenaze namazı sırasında kadınlar da saf tuttu.

Ulu Camii'ndeki cenaze törenine Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, Vali Şemsettin Uzun, Belediye Başkanı Hasan Balaman, SDÜ Rektörü Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar, Emniyet Müdürü Ahmet Kemal Sayhan, bölge milletvekilleri, belde belediye başkanları ve yaklaşık 5 bin kişi katıldı.

‘6 BİLİM ADAMINI ARAYACAĞIZ’

Cenaze namazı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erkan Mumcu, burada yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“Ateş düştüğü yeri yakar. Bütün hemşehrilerimize ve milletimize bağsağlığı diliyorum. Çıkarmamız gereken dersler var. Hem kullanılan uçaklar, hem de alanlar en yeni teknolojiyle donatılmalı. Özellikle bilim adamlarımızı geriye getirmek mümkün değil. Kazada hayatını kaybeden çok tanıdığımız var. Başları sağolsun. Bu kazadan ibret almak gerekir. Bu son olsun. Hep böyle büyük kayıplar veremeyiz. Sivil havacılıkta teknolojik yatırımlar masraflı gibi gözükse de bugün hayatını kaybeden insanlarımızı gördüğümüz zaman masraflı gibi gözüken yatırımlar daha ekonomik olacaktır. İnşallah bir daha böyle bir kaza yaşamayız. 57 can çok önemli ama kaybettiğimiz 6 bilim adamını çok arayacağız.”

DİĞER CENAZELER

Mimar Sinan Camii'nde ise kazada hayatını kaybeden yolculardan züccaciyeci 35 yaşındaki Hayri Tokgöz, Aysun Fatime Balcı ve sigorta acentesi Nuri Tığlı'nın cenaze namazı kılındı. Mimar Sinan Camii'nde öğle namazı kılan Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, buradaki cenaze yakınlarına bağsağlığı diledi ve ardından toplu törenin yapıldığı Ulu Camii'ne geçti.

Gülistan Camii'nde keresteci Süleyman Hilal ve Rafi Taşkent'in, Terminal Camii'nde ise Mehmet Yılmaz'ın cenaze namazı kılındı.
Cenazeler namazın ardındon gözyaşları arasında Isparta Asri Mezarlığı'nda toprağa verildi.

UÇAKLARLA İSTANBUL'A

Dün gece THY'nin Antalya'dan kalkan 22.30 uçağıyla Mustafa Giden ve Kenan Büyük'ün, sabah THY'nin 05.00 Antalya- İstanbul uçağıyla Sadettin Fahrettin Oğurlu ve Özcan Oğurlu'nun, sabah 07.15 THY Antalya- İstanbul uçağıyla Yusuf Çiftçi, Oğuz Cafer Çiftçi, Necati Kartal ve Saniye Kartal'ın cenazeleri gönderildi. Atlasjet'in Antalya'dan kalkan 10.20 uçağıyla da kabin ekibi ve bilim adamlarının cezaneleri İstanbul'a götürüldü. Bu uçakta Prof.Dr. Şenel Fatma Boydağ, araştırma görevlisi Özgen Berkol Doğan ve yüksek lisans öğrencisi Engin Abat ile hostesler Mana Topçu, Sinem Hatice Vurgun ve Mümine Bulut'un cenazeleri yer aldı.

Yolcu uçağında hayatını kaybeden ikinci kaptan ve emekli Hava Tuğgeneral Tahir Aksoy için Süleyman Demirel Araştırma Uygulama Merkezi Morgu önünde sabah tören düzenlendi. Törene, Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tümgeneral Yıldırım Güvenç, Isparta İçgüvenlik Eğitim ve Tatbikat Merkezi Komutanı Tuğgeneral Enver Topuz ve diğer askeri yetkililer katıldı. Tahir Aksoy’un, Türk Bayrağı’na sarılı tabutu, ambulansla Antalya’ya gönderildi. Aksoy'un cenazesiyle birlikte kabin amiri Çağatay Şirin ve teknisyen Alaattin Çelik Gürtürk ile yolcu Hakan Yakup Pullu'nun cenazesi de THY'nin 12.00 Antalya- İstanbul uçağıyla gönderildi. Kaptan Pilot Serhat Özdemir'in cenazesi ise ambulansla Denizli üzerinden İzmir'e götürüldü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!