Gözyaşları sel oldu

Güncelleme Tarihi:

Gözyaşları sel oldu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 2006 16:20

Siirt’te çıkan çatışmada şehit olan erler, binlerce kişinin katılımıyla gözyaşları arasında toprağa verildi.

Haberin Devamı

TUNCELİ'DE ŞEHİT ER ERDAL GÜNEŞ'İN CENAZESİNE 5 BİN KİŞİ KATILDI

Siirt'in Eruh İlçesi kırsal alanında PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan 7 askerden biri olan Jandarma Er Erdal Güneş için memleketi Tunceli'de düzenlenen cenaze törenine 5 bin kişi katıldı. 2 Sikorsky helikopteri tören alanı üzerinde 3 kez ‘saygı uçuşu’ yaptı.

Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan cenaze törenine, Vali Vekili Özkan Demir, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Osman Eker, CHP Tunceli Milletvekili Hasan Güyüldar, Belediye Başkanı Vekili Mustafa Taşkale, Tunceli İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Namık Dursun, İl Emniyet Müdürü Osman Öztürk, çok sayıda askeri yetkili ve şehit yakınları ile birlikte yaklaşık 5 bin kişi katıldı.

Törende konuşan Jandarma Bölge Komutanlığı Asayiş Şube Müdürü Kurmay Albay Mustafa Koç, “Terör örgütünün yeniden eylemlerini tırmandırmaya çalıştığı bir dönemden geçmekteyiz. Halkımız hiçbir zaman terör örgütünün oyununa gelmeyecek, birliğini koruyacak, devletine sahip çıkacaktır. Şer odakları tarafından yönlendirilen terör odakları bilmelidirler ki, hiç bir güç yüce Atatürk'ün önderliğinde misakki milli sınırları içinde çağdaş laik ve damokratik değerler üzerine kurulan Türkiye Cumhureyeti devletinin temellerini parçalamayı asla başaramayacaklardır. Terör örgütü mensupları yaptıkları bu hainliklerin karşılığını en kısa sürede alacaktır” dedi.

/images/100/0x0/55ea2d64f018fbb8f86fcfeb

Haberin Devamı

ŞEHİT ER AKÇA ANKARA'DA TÖREN
  
Siirt'in Eruh ilçesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan piyade er Sedat Akça, Ankara'nın Polatlı ilçesinde toprağa verildi.

Şehit er Akça için ilk olarak Cumhuriyet Meydanı'nda askeri tören düzenlendi. Törene ailesi, yakınları, vatandaşlar, Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanı Orgeneral Ergin Saygun, üst düzey askeri personel, CHP Grup Başkanvekili Ali Topuz, Ankara İl Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz, Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, çeşitli siyasi parti yöneticileri, Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün katıldı. Törene gelenler, şehit er Akça'nın babası Salih, annesi Seyyide, kardeşleri Murat, Ferhat ve Ayşegül Akça'ya taziyelerini ilettiler.
 
ANNEDEN FERYAT
 
Siirt'in Eruh ilçesinde güvenlik güçleriyle terör örgütü PKK mensupları arasında çıkan çatışmada şehit olan jandarma komando er Emrah Öztürk'ün cenazesi, memleketi Tekirdağ'ın Şarköy ilçesinde toprağa verildi.

Şarköy Devlet Hastanesi morgundan alınan şehit er Öztürk'ün cenazesi, askerlerin omzunda Şarköy Çarşı Camii'ne getirildi. Törene katılanlar dev Türk Bayrağı altında terör örgütü PKK aleyhine slogan attılar.
  
ÖZTÜRK AİLESİNİN FERYADI
  
Şehit er Öztürk'ün annesi Nursel Öztürk, “Benim ciğerim yandı. Buna sebep olanların da ciğeri yanar inşallah” diyerek ağıt yaktı. 

'OĞLUMA SELAM SÖYLE, BENİ MERAK ETMESİN’

Haberin Devamı

Siirt’in Eruh İlçesi’nde teröristlerle girilen çatışmada şehit olan 21 yaşındaki Jandarma Komando Çavuş Yalçın Duman’ın cenazesi memleketi Mersin’de gözyaşları arasında toprağa verildi.

250 metre boyunda Türk bayrağının açıldığı cenaze törenine katılan bir şehit annesi tabuta sarılarak, “Sen de oğlumun yanına gidiyorsun, ona selam söyle, beni merak etmesin” diyerek gözyaşlarına boğuldu.

Şehit Çavuş Duman’ın Muğdat Camii’ndeki cenaze törenine, Vali Hüseyin Aksoy, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Sardar Akınsel, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Erol Ertan, Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Uğur Oral, Cumhuriyet Başsavcısı Cemil Kuyu, şehit yakınlarıyla yaklaşık bin kişi katıldı. Cenazenin gelişini bekleyen şehidin yakınları, gözyaşlarına boğuldu. Tek oğlunu kaybeden ve sinir krizi geçiren baba 52 yaşındaki Şahin Duman’ı yakınları sakinleştirmeye çalıştı.
 
Daha sonra camiiye getirilen cenazeyi gören yakınları sinir krizi geçirdi. Burada şehit çavuş Yalçın Duman’ın tabuna sarılan şehit annesi Halime Tutal, “Sen de benim oğlumun yanına gidiyorsun. Oğluma selam söyle, annen çok iyi de, beni merak etmesin” diyerek gözyaşlarına boğuldu.

Haberin Devamı

ŞEHİT ORÇUN YALDIR'IN CENAZESİ, KONYA ŞEHİTLİĞİ'NDE TOPRAĞA VERİLDİ
 
Şehit olan Konyalı Jandarma Komando Er Orçun Yaldır'ın cenazesi, Musalla Mezarlığı'nda düzenlenen törenle Konya Şehitliği'nde toprağa verildi.

Şehit Yaldır'ın cenazesi, Musalla Mezarlığı'nda bulunan Musalla Camisi önünde kılınan cenaze namazı ve düzenlenen askeri törenin ardından askeri araçla Konya Şehitliği'ne götürüldü.

Törene katılan çok sayıda vatandaş, şehitliğe kadar terör örgütü PKK aleyhine sloganlar attı.

KIBRIS HAREKATINDA ŞEHİT OLAN AMCASININ İSMİ VERİLMİŞ
  
PKK ile girdiği çatışmada şehit olan Jandarma Komando Onbaşı Kamil Alkan (20), İzmir'in Ödemiş ilçesine bağlı Konaklı beldesinde toprağa verildi.
 
Konaklı Meydan Camiindeki törende, şehit Alkan'ın annesi Vesile (36) ve babası Mehmet Alkan (42) gözyaşı döktüler. Anne Alkan'ın sık sık ağıtlar yaktığı dikkati çekti. Şehit cenazesi cami önüne getirildiğinde tabutun başında uzun süre ağlayan Vesile Alkan, burada ve mezarlıkta baygınlık geçirdi.
 
Törene katılan Aydın Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Faik Canbolat, şehidin dedesi Hasan ve babaannesi Fadime Alkan'ın ellerini öperek, aileye başsağlığı dileğinde bulundu. Tuğgeneral Canbolat, ”Sizin acınız, bizim acımızdır” diye aileyi teselli etti.

Haberin Devamı

Kamil Alkan'a 1974 yılında Kıbrıs Barış Harekatında şehit olan amcasının adının verildiği belirtildi.

TOPLANAN GRUP ULUCAK BELDESİ GİRİŞİNİ BİR SÜRE TRAFİĞE KAPATTI

Eruh'taki çatışmada şehit düşen Jandarma Komando Er Mustafa Akmansoy, düzenlenen askeri törenle İzmir'in Kemalpaşa ilçesi Ulucak beldesinde toprağa verildi.

Cenaze töreninden önce, ellerinde Türk bayraklarıyla toplanan bir grup vatandaş, Ulucak beldesinden İzmir-Ankara karayolu belde çıkışına doğru yürüyüşe geçti.

Grup, terör örgütü PKK aleyhine sloganlar atarak karayoluna çıktı. Karayolunu bir süre trafiğe kapatan gruba, askeri yetkililer yolu açmaları konusunda uyarıda bulundu. Topluluk, bu sırada beldeye ulaşan şehit cenazesiyle belde merkezine yürüdü.

Haberin Devamı

Önce evinin önüne götürülen şehidin cenazesi, burada mahalle sakinlerinin ve ailesinin gözyaşları içinde Ulucak Belediyesi önüne getirildi. Cenaze törenine ailesi, yakınları, İzmir Valisi Oğuz Kağan Köksal, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Şükrü Dinçol, Kemalpaşa Kaymakamı Niyazi Ergut, Kemalpaşa Belediye Başkanı Yakup Karaca, Ulucak Belediye Başkanı Mehmet Türkmen, AK Parti İzmir Milletvekili İsmail Katmerci, askeri mülki erkan ile vatandaşlar katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!