Gözyaşı Hintli kız için

Güncelleme Tarihi:

Gözyaşı Hintli kız için
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2012 08:46

Hindistan, iki hafta önce bir otobüste 6 kişinin tecavüzüne uğradıktan sonra tedavi gördüğü Singapur’da dün ölen 23 yaşındaki tıp fakültesi öğrencisi kıza ağlıyor. Cinayetle suçlanan saldırganlar idam cezası alabilir. Sokaklara dökülen binlerce Hintli, “Adalet istiyoruz. Tecavüzcüyü asın” pankartı açtı.

Haberin Devamı

Singapur'daki Mount Elizabeth hastanesi başhekimi Kelvin Loh, beyninde hasar oluşan ve akciğer enfeksiyonu geçiren genç kadının, çoklu organ yetmezliğine bağlı olarak sabah saatlerinde yaşamını yitirdiğini belirtti.

İsmi kamuoyuna açıklanmayan tecavüz mağduru kadın, iki gün önce Hindistan'dan tedavi amaçlı Singapur'a getirilmişti.

Fizyoterapi öğrencisi olan genç kadın, 16 Aralık'ta Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'de bindiği otobüste toplu tecavüze uğramış, dövülerek hastanelik edilmişti.

Olaydan sonra ülke genelinde protesto gösterileri düzenlenmiş ve Başbakan Manmohan Singh, halkı sükunete davet ederek konuyla ilgili ellerinden geleni yapacakları sözünü vermişti.

CİNAYETLE DE SUÇLANACAKLAR

Tecavüz mağduru kadının hayatını kaybetmesi üzerine, olayın zanlılarına yöneltilen suçlamalara cinayet de eklendi. Hindistan polisi, olayla ilgili gözaltına alınan altı zanlının artık cinayetle suçlandığını ve ölüm cezasıyla karşı karşıya olduğunu bildirdi.

Haberin Devamı

Yetkililer, kamuoyunda büyük yankı uyandıran olayın ardından kadınların toplu taşıma araçlarında korunması için de harekete geçti. Bu çerçevede, otobüs şoförlerinin kimlik kartlarını görünür yerde tutması, otobüslerdeki koyu renkli camların kaldırılması ve kadın yolcuları korumak amacıyla otobüslerde sivil polis bulundurulması planlanıyor.

/images/100/0x0/55eafe21f018fbb8f8a3fa44

PANKARTLAR AÇTILAR

Genç kadının ölümünün ardından protesto gösterileri düzenleyen Hintliler, Yeni Delhi'de iki dakikalık saygı duruşunda bulundu. Gösteriler nedeniyle kentte güvenlik önlemleri artırıldı. Yeni Delhi sokoklarında “Tecavüzcüleri asın” diye sloganlar atıldı, pankartlar açıldı.

 


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!