Göztepe, Özgür Atilla için tören düzenledi

Güncelleme Tarihi:

Göztepe, Özgür Atilla için tören düzenledi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 03, 2009 11:14

Ankara'daki yeni yıl partisinde kombiden sızan karbonmonoksit gazından zehirlenip yaşamını yitiren gençlerden Özgür Turan Attila, çok sevdiği Göztepe Spor Kulübü'nün, isyan marşıyla son yolculuğuna uğurlandı. Genç Attila için kulübün stadyumunda düzenlenen törene, değişik takımların çok sayıda taraftarı katılırken, ‘Özgür ölmedi, kalbimizde yaşıyor’ sloganları atıldı.

Haberin Devamı

ÖZGÜR TURAN ATİLLA ARTIK SADECE BU FOTOĞRAFLARDA KALDI

İŞTE DÜZENLENEN CENAZE TÖRENİNDEN KARELER

Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi 1'inci Sınıf Öğrencisi 18 yaşındaki Özgür Turan Attila için, bugün saat 10.00'da, aşığı olduğu Göztepe Spor Kulübü'nün Gürsel Aksel Stadyumu'nda tören düzenlendi. Törene, tek evlatlarını kaybetmenin acısını yaşayan gazeteci baba Murat Attila, eşi Okşan Attila, başta Göztepe ve İzmirspor olmak üzere değişik takımların yaklaşık 300 taraftarı, yöneticileri, Güzelbahçe Belediye Başkanı Ertan Avkıran, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erol Akıncılar ve gözüyaşlı arkadaşlarıyla yakınları katıldı.

Cenaze aracından omuzlara alınan Attila'nın üzerinde Göztepe ve İzmirspor'un atkıları bulunan tabutu, katafalka konuldu. Tabuta ve oğullarının fotoğrafına kapanan Attila çifti, gözyaşlarına hakim olamazken, son kez dokunmanın acısını yaşadı. Yakınları tarafından teskin edilen çift, dua okuyup, katılanlara da teşekkür etti. Törende, Göztepe Spor Kulübü İletişim Sorumlusu Ünver Ergün, yaşadıkları acının tarifsiz olduğunu, çok sevdikleri Özgür'e, Allah'tan rahmet dilediklerini belirtti. Söz alan baba Murat Attila ise, “Özgür, bu topraklarının çocuğuydu. Her zaman, ‘Alayına isyan, ölümüne Göztepe’ derdi. O bir Efe'ydi. Acımız çok büyük. Hepinizden Allah razı olsun” dedi.

Haberin Devamı

MARŞ OKUNDU, KARANFİLLER ATILDI

Tabutun üzerine, takımın renkleri olan sarı, kırmızı karanfiller atılırken, Attila'nın çok sevdiği, kulübün ‘İsyan’ adlı marşı, hep bir ağızdan okundu. Taraftarlar, daha sonra, ‘Özgür ölmedi, kalbimizde yaşıyor’ sloganları attı. Tekrar omuzlara alınan Özgür Turan Atilla'nın cenazesi, camları kendi fotoğraflarıyla donatılan cenaze aracına konulup, cenaze namazının kılınacağı Alsancak Hocazade Camii'ne götürüldü.

GÖZTEPE'nin İSYAN MARŞI

Göztepe'nin isyan marşı geleneksel olarak her maçın 85'inci dakikasından itibaren söyleniyor. Taraftarlar sözleri, Zülfü Livaneli'nin ‘Karlı Kayın Ormanı’ şarkısının üzerine yazmış. Söylenirken her dize iki kez tekrarlanıyor.

İsyan Marşı

Haberin Devamı

İzmirin sokaklarında yürüyoruz formalarla

Sayımız 100 binler oldu sarısıyla kırmızıyla

Sarın güneş gibi doğsun kırmızın damarımda kan

Sensiz geçmesin bu yaşam senin için bütün kavgam

1925'te doğdu şanlı Göztepemiz

Issız kuytu köşelerden ant olsun ki döneceğiz

O günlere inanarak dalgalan sarı kırmızı

Acıların arasından söyle isyan marşımızı

kalksın eller üçlü için haykıralım göz göz için

son nefesi verir gibi şahadet getirir gibi


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!