Gözler Suriye’ye kaçırılan araçlara çevrildi

Güncelleme Tarihi:

Gözler Suriye’ye kaçırılan araçlara çevrildi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 12, 2013 19:04

HATAY’ın Reyhanlı ilçesi Cilvegözü Gümrük Kapısı’ndaki park alanında patlayan araçtan sonra gözler Türkiye’den Suriye’ye kaçırılan araçlara çevrildi.

Haberin Devamı

Emniyet kaynakları, Ankara’dan kiralandıktan sonra ortadan kaybolan 5 araçtan 3’ünün Suriye’nin değişik kentlerinde, birisinin de patlamanın meydana geldiği bölgenin yakınında sinyal verdiğini belirtti. Türkiye’nin çeşitli illerinden kiralanan 180 araç için polise çalıntı ve kayıp başvurusu yapıldığı bildirildi. Bu araçların çoğunluğunun izine ise Suriye’de ulaşıldı.

180 ARAÇ SURİYE’YE KAÇIRILMIŞTI

Türkiye’nin değişik illerinden kiralanan 180 adet son model araç, Gaziantep’in Islahiye ilçesindeki sınırdan Suriye’ye kaçırıldığı ortaya çıktı. Kiraya verdikleri araçları geri dönmeyen bazı Rent A Car sahiplerinin polise başvurmasıyla araçların Suriye’ye kaçırıldığı tespit edildi. Araçların değişik isimlerce kredi kartıyla ve 4 günlük bedelleri kredi kartıyla ödenerek kiralandığı öğrenildi.

Haberin Devamı

3’Ü SURİYE’DEN SİNYAL VERDİ

Ankara’da da değişik kiralama şirketlerinden, Adıyaman nüfusuna kayıtlı Aziz Tatlı tarafından 5 araç kiralandığı belirtildi. Kiralama şirketlerine ehliyet ve kredi kartı fotokopisini bırakan Tatlı’nın, otomobilleri Suriye’ye kaçırarak buradan başkalarına sattığı ileri sürüldü. Cilvegözü Gümrük Kapısı’ndaki meydana gelen patlamanın ardından gözler yeniden çalıntı araçlara çevrildi. Emniyet, Ankara’dan çalınan 5 araçtan 3’nünün sinyaline Suriye’de ulaştı. Kayıp araçlardan birinin de yakın zamanda Cilvegözü Sınır Kapısı’nın Suriye tarafındaki bölgede sinyaline ulaşıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!