Gözaltındaki Döver'e ANAP'lı kefil

Güncelleme Tarihi:

Gözaltındaki Dövere ANAPlı kefil
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 1997 00:00

Haberin Devamı

Çeçenistan'a yardım skandalının gözaltındaki önemli ismi Celalettin Döver'in, Refahyol Hükümeti'nin devrilmesinden sonra, yeni hükümetten yurtdışına tayinini istediği ve kendisine ANAP eski Milletvekili Mehmet Kocabaş'ın kefil olduğu öğrenildi.

Yılmaz hükümetinin göreve gelmesinden sonra, Döver'e yeni görev verilmesi yönündeki birçok girişimde bulunan Kocabaş, ‘‘Döver'i tavsiye eden, ona kefil olan benim'' dedi. Kocabaş, şöyle konuştu: ‘‘Bu çocuk üstün zekalıdır. SBF'yi birincilikle bitirmiş. Karısı da birinci olduğu için ABD'ye gönderildi. Onu Erbakan'a tavsiye eden de benim. Özelleştirmeyi ondan iyi bilen yoktur. RP ile hiçbir alakası da yoktur. MHP kökenli ANAP'lıdır. Milliyetçi bir çocuktur. Ama birileri bir şeyler karıştırmak istiyor. Sonuca ulaşmak istiyorlarsa, onu değil, Oğuzhan Asiltürk'ü, Bekir Darçın'ı gözaltına alsınlar. Her şeyi onlar bilir. Bu çocuğun Erbakan'la görüşmüşlüğü 3'ü bile geçmez. Onu Kamu Ortaklığı'na alan bizim hükümetimizdir. Daha sonra ANAYOL döneminde Petrol Ofisi Genel Müdür Yardımcısı oldu. Sonra da tavsiyem üzerine Erbakan kendisine danışman yaptı. Bunları bildiğim için Başbakanlık Müsteşarı'na yurtdışı görev için ricacı oldum, yapmadı. Bunun üzerine Mesut Bey'e mektup yazdım.''

Kocabaş'ın bu mektubu üzerine Başbakanlık Müsteşarı Yaşar Yazıcıoğlu'nun Döver'le görüştüğü belirlendi. Bu görüşmede Döver, yaklaşık 4 ay önce ABD'ye görevli olarak gönderilen eşi gibi, yurtdışına tayinin edilmesini istedi ve Başbakanlığın böyle bir görevlendirme için kontenjanı bulunduğunu, bu kontenjandan yararlanabileceğini söyledi. Ancak Yazıcıoğlu, ‘‘Böyle bir görevlendirme mümkün değil'' diyerek görüşmeyi bitirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!