Göz kuruluğu nedir, neden olur?

Güncelleme Tarihi:

Göz kuruluğu nedir, neden olur
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 2018 15:55

Göz kuruluğu sık rastlanılan sağlık sorunlardan biridir. Göz kuruması, artan yaşla birlikte gözyaşı üretiminin azalması, gözyaşının aşırı miktarda buharlaşması ve gözyaşı tabakasında bulunan mukus ve lipit üretiminin bozulması sonucu ortaya çıkabilmektedir. Peki, göz kuruluğu nedir, neden olur?

Haberin Devamı

Göz nemlenmesini ve ıslak kalmasını sağlayan gözyaşının yetersiz üretimi, gözyaşı kalitesinin bozulması ve aşırı buharlaşması “Kuru Göz ” hastalığı olarak bilinir. Halk arasında bu rahatsızlığa göz kuruluğu denir.

Şikayetleri:

Gözde yanma batma kaşıntı ve kızarıklık gibi şikayetlere yol açar. Göz içinde yabancı cisim hissi, yapışkan bir birkinti ve yorgunluk hissi şikayetlerine de yol açabilir.

Bulguları:

Yanma batma şikayetleri sonrası gözde reflekx sulanma kızarıklık göz içinde ve etrafında ipliksi bir sıvı birikimi görülebilir.

Tanısı İçin Neler Yapılmalıdır:

Hastalığın tanısı göz hekiminin detaylı muayenesi ile konulabilir. Bazı durumlarda göz yaşı miktarını ve kalitesini ölçmek için bazı testler ile göz kuruluğu kontrol edilir.

Tedavisi İçin Neler Yapılmalıdır :

Hastanın günlük hayatını etkileyen bir göz kuruluğu var ise suni göz yaşı damlaları en sık kullanılan ilaçtır. Bunun yanı sıra ileri kuru göz hastalarında göz yaşı kanalının tıkanması ile mevcut gözyaşının gözde kalmasını sağlayan “Punktum Tıkaçları” da kullanılabilir.

Tedavisi Sonrası Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Nelerdir :

Göz kuruluğunun devamlı olduğu hastalarda kullanılan göz yaşı damlaları aksatılmaması ve sürekli kullanılması önemlidir. Bununla beraber göz kuruluğunu arttıracak klimalı ve kuru ortamlardan uzak durulmalı

BAKMADAN GEÇME!