Gösterime bugün giren yeni filmler

Güncelleme Tarihi:

Gösterime bugün giren yeni filmler
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2002 02:10

romantik komedi

BENİM KARIM ARTİST

Yönetmen kocanın artist karısı


MA FEMME EST UNE ACTRICE

Yön: Yvan Attal

Oyn: Charlotte Gainsbourg, Yvan Attal, Terence Stamp, Noemie Lvovsky, Laurent Bateau

Fransız yönetmen ve oyuncu Yvan Attal ilk filminde yarı otobiyografik bir öykü anlatıyor. Ünlü Fransız oyuncu Charlotte Gainsbourg ile evli olan yönetmen, filminde aynı zamanda karısıyla karşılıklı oynuyor. Ünlü bir aktristle evli olan genç bir spor yazarının kıskançlık yüzünden içine düştüğü gülünç durumları anlatan filmde oyuncular kendi adları olan Yvan ve Charlotte'u kullanıyorlar.


İsrail kökenli Fransız yönetmen ve oyuncu Yvan Attal erkek güvensizliği ve kıskançlığı üzerine kurulu filmini ünlü oyuncu Charlotte Gainsbourg ile evliliğinden yola çıkarak gerçekleştirmiş. Yani film hem Gainsbourg hem de Attal'ın özel yaşamına ilişkin göndermelerle dolu ancak yönetmen ‘‘Evliliğimden söz etmeyi asla düşünmedim. Bu film hiçbir şekilde bir günce ya da Charlotte Gainsbourg hakkında bir belgesel değil’’ diyor.

Attal'ın bu ilk yönetmenlik deneyimi, aralarında İstanbul Film Festivali'nin de bulunduğu çeşitli festivallerde gösterildi ve beğenildi. Film Amerikalı eleştirmenlerce de ‘‘Woody Allen filmlerine benzemekle birlikte çok daha tempolu ve enerjik’’ bulundu.

Yönetmenin ‘‘Karım olmadan bu filmi asla yapamazdım’’ dediği Charlotte Gainsbourg'un babası ünlü Fransız şarkıcı Serge Gainsbourg, annesiyse Paris'e yerleşmiş ünlü İngiliz oyuncu ve şarkıcı Jane Birkin. Yani Charlotte Gainsbourg sahne ışıkları altında doğmuş, 13 yaşından beri oyunculuk yapıyor ama buna rağmen çekingen ve içine kapalı bir mizaca sahip. Şimdiye kadarki filmlerinde gerçek hayatındakine yakın kırılgan ve sessiz karakterleri canlandıran Gainsbourg bu filmde eşi sayesinde neşeli, coşkulu ve ışık saçan biri olmuş.

Filmin kısa öyküsü şöyle: Sıradan bir adam olan Yvan karısının ününden rahatsızdır. Günün birinde bir adam Yvan'a karısını perdede başka bir adamla öpüşürken gördüğünde neler hissettiğini sorar. Yvan adama ‘‘Onlar sadece rol yapıyor’’ cevabını verir ama içine kıskançlık tohumları yerleşmiştir bir kere. Karısı, ünlü ve çapkın İngiliz aktör John ile film çevirmek üzere Londra'ya gittiğinde kıskançlığı doruğa çıkar. Yvan çareyi oyunculuk dersleri almakta bulur ama kıskançlık ilişkilerini tehdit etmeye başlar...


komedi

GENÇLİK ATEŞİ

Amerikan kasabasını karıştıran Fransız kız

SLAP HER SHE'S FRENCH

Yön: Melanie Mayron

Oyn: Piper Perabo, Jane Mc Gregor, Trent Ford

Komedi ve taşlamanın içiçe geçtiği bir film olan Gençlik Ateşi'nde arkadaşlıkla ilgili tuhaf bir mizah anlayışı sergileniyor. Duygusal ve dinamik olarak tanımlanan filmin yönetmeni Melanie Mayron aynı zamanda bir oyuncu olarak komedilerde rol almış. Filminin başrolündeyse popüler bir MTV sunucusu Jane McGregor ile gelecek vaad eden genç bir oyuncu olan Piper Perabo'yu oynatmış.


Film Teksas'ın küçük bir kasabasında yaşayan ve her şeye sahip olduğunu sanan genç bir kızın etrafında dönüyor. Sarışın Starla (McGregor) evin kraliçesi ve Splendona Lisesi'ndeki ponpon kızların lideridir. Evlerine bir öğrenci değişimi programıyla Fransız Genevieve (Perabo) gelince Starla'nın bütün havası söner. Utangaç ve saf bir öğrenci gibi görünen Genevieve aslında sinsi ve merhametsiz bir rakiptir. Türlü dalaverelerle Starla'nın ailesini ve arkadaşlarını kendi tarafına çeker. Tabii Starla da kolay lokma değildir ve derhal Genevieve'e karşı bir savaş başlatır.

komedi

ÇILGIN KIZLAR

Bazı dostluklar peşinizi bırakmaz

BANGER SISTERS

Yön: Bob Dolman

Oyn: Goldie Hawn, Susan Sarandon, Geoffrey Rush, Erika Christensen

Suzette (Hawn) ve Vinnie (Sarandon) 60'lı yıllarda rock dünyasının tozunu attırmıştır. İkilinin o dönemde kollarına takmadığı rock yıldızı yok gibidir. Gençliklerinde deli gibi eğlenen bu iki arkadaşın yolları bir süre sonra ayrılır. Suzette eski halinden pek bir şey kaybetmeden yaşamaya devam eder. Vinnie ise Lavinia olmuştur, yani iyi bir anne, sosyal bir eş, bahçesinde partiler veren becerikli bir ev kadını. Ancak günün birinde geçmişi, kısaca Suzette çıkıp gelir.


Başı dertte olan Suzette'in omuzunda ağlayabileceği, yanında huzur bulabileceği ve birkaç bin dolar para koparabileceği bir dosta ihtiyacı vardır ve ilk aklına gelen insan Vinnie'dir.


Alman Kültür Merkezi’nde sinema

Alman Sineması'nda Türkiye başlığı altında şu filmler izlenebilir.

‘Doğu Ekspresi’ bugün 19.00'da. Yönetmenliğini Victor Tourjansky'nin yaptığı filmde Rudolf Prack oynuyor. Almanca film Türkçe altyazılı olarak gösterilecek.

‘İstanbul Gülü’ yarın 19.00'da. Karl Anton'ın yönettiği filmin oyuncuları Paul Horbiger, Inge Egger ve Albert Lieven. Almanca film Türkçe altyazılı. Alman Kültür Merkezi'ne ayrıca Lotte Reiniger Filmleri de gösterilecek Film paketi dokuz adet siluetlerden oluşmuş filmden ve bir kısa metrajlı belgeselden oluşuyor.

27 Kasım 19.00'da Carmen (1933, 9 dk.), Papageno (1935, 11 dk.), Dornröschen (1954, 10 dk.), Kalif Storch (1954, 10 dk.), Heuscheck und Ameise (1954, 10 dk.) ve Dr. Dolittle (1928) gösterilecek.

28 Kasım 19.00'da Die Abenteuer des Prizen Achmed (1923, 65 dk.) ve Ein Scherenschnittfilm (1953/71, 16 dk.) izlenebilir. Bu filmlerde genellikle metin yok, olan metinler Almanca ve İngilizce altyazılı. Alman Kültür Merkezi (0212 249 20 09)


GÖSTERİMDEKİ DİĞER FİLMLER

KIZIL EJDER

Yön: Brett Ratner

Oyn: Anthony Hopkins, Edward Norton, Ralph Fiennes, Emily Watson, Mary-Louise Parker, Harvey Keitel

BEYAZ ZAKKUM

Yön: Peter Kosminsky

Oyn: Michelle Pfeiffer, Renee Zellweger, Robin Wright Penn, Alison Lohman

BALİSTİK

Yön: Wych Kaosayananda (Kaos)

Oyn: Antonio Banderas, Lucy Liu

TARAF TUTMAK

Yön: Istvan Szabo

Oyn: Harvey Keitel, Stellan Skarsgaard, Moritz Bleibtreu

9

Yön: Ümit Ünal

Oyn: Ali Poyrazoğlu, Fikret Kuşkan, Cezmi Baskın

YENİ BAŞLAYANLAR İÇİN İTALYANCA

Yön: Lone Scherfig

Oyn: Anders W. Berthelsen, Ann Eleonora Jorgensen, Lars Kaalund

HER GÜN BAŞKA BİR BELA

Yön: Claire Denise

Oyn: Vincent Gallo, Beatrice Dalle
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!