Görüntülerdeki Baykal değil

Güncelleme Tarihi:

Görüntülerdeki Baykal değil
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2010 00:00

Baykal’ın isteği üzerine Metacafe’de yayınlanan görüntüleri inceleyen Ulusal Kriminal Büro adlı şirketin raporunda, “Ortamdaki erkeğin Deniz Baykal, ortamdaki kadının da CHP milletvekili Nesrin Baytok olamayacağı” vurgulandı. Raporda, Baykal olduğu iddia edilen kişinin ayrı odalardaki görüntülerinde kıyafetinin farklılığına dikkat çekildi, bacak ve baldırlarının benzemediği belirtildi.

Haberin Devamı

BASIN TOPLANTISINDAN KARELER

İŞTE BAYKAL'IN AVUKATLARININ AÇIKLAMASI/WEB TV

BAYKAL'IN AVUKATLARINDAN TEKNİK AÇIKLAMA /WEB TV

CHP'Lİ GÖK: AÇIKLAMALAR NEDEN ŞİMDİ YAPILDI    

DENİZ Baykal, CHP Genel Başkanlığı’ndan istifa ettikten bir gün sonra 11 Mayıs’ta, avukatı Muzaffer Yılmaz aracılığıyla Ulusal Kriminal Büro adlı şirkete, Metacafe adlı internet sitesinde yayınlanan görüntülerin incelenmesi talimatını verdi. Görüntüler üzerindeki incelemesini tamamlayan şirketin raporunda, “Ortamdaki erkeğin Sayın Deniz Baykal olmadığı, ortamdaki kadının da CHP milletvekili Nesrin Baytok olamayacağı” sonucu yer aldı.

Asla iddia edilemez

Raporun altında imzası bulunan Ulusal Kriminal Büro’nun yöneticisi Uğur Kurtulan, dün CHP Adana Milletvekili Tacidar Seyhan ve Baykal’ın avukatı Muzaffer Yılmaz’la basının karşısına çıktı. Kurtulan, “Sayın Deniz Baykal ve Sayın Nesrin Baytok’un iddia edilen bu klipteki kişiler olmadıkları ve olduklarının asla iddia edilemeyeceği hukuki bir gerçektir” dedi. Raporda da şöyle denildi:

Gömlek kolları farklı

İlk odadaki Sayın Baykal’ın sağ gömlek kolunun bileğine kadar uzun ve katlanmamış olduğu bariz bir şekilde belirginken, ayağa kalkışta gömleğin uzun olan sağ kol boyunun yarım saniye içinde dirseğine kadar katlanmış görüntüsü dikkat çekmektedir. Bu olay ilk odadaki gerçek Deniz Baykal görüntüsü üzerinde bilerek oynama yapıldığını gösteren çok önemli bir durumdur.

Çorap-pantolon farklı

İlk bölümde Baykal olduğu varsayılan kişinin çorap rengiyle, ikinci bölümdeki odada Baykal olduğu iddia edilen kişinin çorap rengi farklı. İlk bölümdeki görüntülerin Baykal’ın olduğunu varsayarsak, giydiği pantalonun paçası, ikinci odadaki kişinin pantolon paçasıyla karşılaştırıldığında eşit uzunlukta değil.

Kravat renkleri farklı

Birinci bölümdeki Sayın Baykal’ın kravat rengi turuncuyla kırmızı karışımı algılanırken, ikinci bölümdeki Baykal olduğu iddia edilen kişinin kravatı sarı ve turuncu arasıdır, boyları farklıdır.

Bacak ve baldır farklı

Baykal’ın mayolu deniz ve plaj fotoğrafları göz önüne alındığında, bacak ve baldır bölgelerinin morfolojik bakımdan kendisine has özellikler gösterdiği, ikinci bölümdeki odada Baykal olduğu iddia edilen kişinin ise bacak ve baldırlarının kıl bulunma bölgelerinin lokalizasyonu açısından benzeşmediği çok barizdir.

Baykal’a benzetilmiş

Biz ilk bölümdeki görüntülerin Baykal olduğunu düşünerek de, ikinci bölümü inceledik. İlk bölümdeki görüntüler 10-15 gün öncesine ait. İkinci bölümdeki kişinin ise Baykal’a benzetildiğini düşünüyoruz.

Poz vermiş gibi

Sayın Baykal olduğu vurgulanan şahsın, daima, gizlenmiş olan bir kameranın önünde soyunup giyinmesi, çantasını yere bırakıp ceketini hemen kameranın yanındaki gardıroba asması akıllara soru işareti getirmekte ve o kişinin oradaki kameraya bilerek poz verdiği gibi bir intiba uyandırmaktadır.

Baytok da değil

İlk odadaki kadın vücudu orta olgunlukta ve orta boy bir bayana işaret etmekteyken, cinsel ilişki iddiası olan ikinci bölümdeki kadının uzun boylu ve sportif bedenli, çok genç ve biyoloji uzman görüşüne göre 32-35 yaşlarda biri olacağı değerlendirilmiştir. İlk odadaki Nesrin Baytok olduğu iddia edilen bayanın üzerindeki pantolon koyu mavi ve lacivert gibidir. İkinci odadaki görüntülerdeki bayanın giydiği pantolon rengi daha yeşilimsi ve yaşça daha genç görünmektedir.

Modifikasyonla değiştirilmiş

? ULUSAL Kriminal Büro Direktörü Uğur Kurtulan, Baykal’ın avukatı Muzaffer Yılmaz ve CHP Adana Milletvekili Tacidar Seyhan ile Yılmaz’ın hukuk bürosunda basın toplantısı düzenledi. Kurtulan, kullandıkları cihazları da tanıtarak Baykal ile Baytok’a ait olduğu iddia edilen görüntülerle ilgili yaptıkları araştırmaya ilişkin bilgi verdi. Kurtulan, kriminal incelemede görüntünün ‘modifikasyonla değiştirildiği’ kanaatinde olduklarını bildirdi. Avukat Muzaffer Yılmaz ise basın mensuplarının “Sayın Baykal savcılığa ifade vermeye gidecek mi?” sorusuna, “Gerekirse verecek tabii. Ancak bu aşamada bir ifade vermesini gerektiren bir durum olduğunu düşünmüyorum” karşılığını verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!