Görüntü aldık ve çatıştık

Güncelleme Tarihi:

Görüntü aldık ve çatıştık
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2008 00:00

Hakkari’nin Şemdinli İlçesi’nde 17 askerin şehit olduğu 3 Ekim cuma günü Aktütün Sınır Karakolu’na yapılan hain terör saldırısında yaralanan ve sağ bacağını kaybeden 8 aylık asker Jandarma Er Bayram Yıldırım, GATA’dan taburcu edildi.

Saldırıda yaralanan 21 askerden biri olan Bayram Yıldırım, uçakla geldiği Trabzon’un havaalanında ailesi tarafından karşılandı. Yıldırım’ın Of’taki evi ziyaret için gelen akraba ve arkadaşlarıyla dolup taştı.

Bacağım gitti ama bu iş bitmedi

Tekerlekli sandalyede yaşadıklarını anlatan Bayram Yıldırım, kesilen bacağını Türk Bayrağı ile örttü. Bayraktepe’de uçaksavar mevzisinde görevli olduğunu, perşembe günü görüntü almaya başladıklarını ve görüntü aldıkları her yere sürekli ateş ettiklerini anlatan Yıldırım, "Güvenlik için devamlı devriye atan Jandarma Özel Harekát timi, bu sırada teröristlerin içine düştü. Çatışma orada başladı. Biz de çatışmaya dahil olduk. Saatlerce çatıştık. Mevzimize el bombası attılar. Patlama sonucu bir arkadaşım şehit düştü, ben de yaralandım. Takviye gelen askerler beni fark edip kurtardı. Ben bacağımı kaybettim ama bu iş daha bitmedi. Bu vatan kolay kazanılmadı, kolay da kaybedilmez" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!