Görseydi çok sevinirdi

Güncelleme Tarihi:

Görseydi çok sevinirdi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2016 20:38

Pankreas kanseri nedeniyle tedavi gördüğü hastanede 22 Ocak Cuma günü, 76 yaşında yaşamını yitiren Türk siyasi hayatının en renkli isimlerinden, eski CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç için dün Kartal Cemevi’nde tören düzenlendi.

Haberin Devamı

Görseydi çok sevinirdi

Cemevinin bahçesine, “Türk demokrasisinin yılmaz savaşçısı, mekanın cennet olsun. Dersim’in yiğit oğlu” yazılı pankart asıldı. Türk bayrağına sarılı tabutunun başında iki zabıta nöbet tuttu. Cenazeye, Cem Vakfı Genel Başkanı ve Alevi Vakıfları Federasyonu Onursal Başkanı İzzettin Doğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve eşi Selvi Kılıçdaroğlu, CHP’li Muharrem İnce, Sezgin Tanrıkulu, Gürsel Tekin, Mahmut Tanal, eski TBMM Başkanı Hüsamettin Cindoruk, eski başbakanlardan merhum Bülent Ecevit’in eşi Rahşan Ecevit, eski bakanlardan Yaşar Okuyan’ın da aralarında olduğu çok sayıda siyasetçi katıldı.

Haberin Devamı

Görseydi çok sevinirdi

Haberin Devamı

Törene katılanlar Genç için açılan taziye defterini imzaladı. Genç’in eşi Sevim Genç taziyeleri kabul ederken, yaptığı konuşmada, “Hem çok üzüntülüyüm, hem çok sevinçliyim. Eşimin bu kadar çok seveni olduğunu gördüm. Görseydi eminim çok büyük mutluluk duyacaktı” diye konuştu.

Görseydi çok sevinirdi

Genç’in cenazesi, toprağa verilmek üzere memleketi Tunceli’ye gönderildi. Bugün 10.00’da Tunceli Cemevi’de, 12’de Nazımiye Cemevi’nde düzenlenecek törenlerin ardından Kamer Genç, doğum yeri olan Nazımiye Ramazan Köyü’nde toprağa verilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!