Görmeyenler İsrail'i taşladı

Güncelleme Tarihi:

Görmeyenler İsraili taşladı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 2006 15:16

Görmeyenleri Koruma Derneği Konya Şubesi üyeleri, İsrail saldırılarını protesto etmek için, Konya Hükümet Meydanı'nda karşılarına diktikleri, üzerinde “İsrail” yazılı pankartı taşladı.

Derneğin Konya Şube Başkanı Veli Özağan, Hükümet Meydanı'nda protesto eyleminde yaptığı açıklamada, İsrail'in saldırılarına Suriye askerlerinin Lübnan'dan çekilmesiyle başlamasının anlamlı olduğunu söyledi.

Saldırılarda, çok sayıda kadın ve çocuğun öldüğünü ifade eden Özağan, “İsrail'in haksız ve insanlık dışı saldırılarını kınıyoruz. Yaşanan vahşeti dünyada milyarlarca göz seyretmektedir. Sözde demokrasi ve insan haklarından bahsedenlerin gerçek yüzü bir kez daha ortaya çıkmıştır” dedi.

Görme engelliler olarak, yaşanan saldırıları göremedikleri halde İsrail'i sembolik olarak taşlama eylemi düzenlediklerini ifade eden Özağan, bu eylemle İsrail'e bir kez daha saldırıları durdurma çağrısı yaptıklarını belirtti.

Özağan'ın konuşmasının ardından tek sıra halinde duran görme engelliler, karşılarına diktikleri, üzerinde “İsrail” yazılı pankartı taşladılar.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!