Görmeyen gözü kamerası oldu

Güncelleme Tarihi:

Görmeyen gözü kamerası oldu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 21, 2011 00:00

Belgesel yönetmeni Rob Spence kaybettiği sağ gözünün yerine yeni biyonik göz taktırdı. Biyonik göz yönetmenin görmesini sağlamıyor ama gördüklerini ekrana aktarabiliyor.

Haberin Devamı

KANADA’da 9 yaşında silahla oynarken sağ gözünü kaybeden belgesel yönetmeni Rob Spence, iki yıl önce ameliyatla gözünü aldırıp yerine bir ‘biyonik göz’ yerleştirdi. İlk özel uzay şirketi SpaceX’in mühendislerinden Kosta Grammatis tarafından geliştirilen gözde, cep telefonundakine benzer bir kamera bulunuyor. Mikro devreler sayesinde sol göz ile eşzamanlı olarak hareket eder hale getirilen bu kamera, çektiği görüntüleri yine göz içindeki minik bir modem aracılığıyla kablosuz monitöre aktarıyor.

Görmeyen göz görebilecek mi

Görmeyen gözü kamerası oldu

Spence’in taktığı biyonik göz ona görme yetisini yeniden kazandırmadı. Ancak Spence bunu dert etmiyor. Biyonik göz ile belgesellerini ‘artık başka gözle’ çekeceği esprisini yapan Spence kendisini de “Biyonik belgesel yönetmeni” veya bir ‘Eyeborg’ olarak tanıtıyor. Gözün tasarımcısı Grammatis ise biyonik gözün körlere görme yeteneği kazandırması için araştırmaların sürdüğünü söyledi.

Haberin Devamı

Rekora gidiyor

Rob Spence’in biyonik gözle çektiği “Deus X:The Eyborg Documentary” adlı bir belgesel, youtube’da 670 bin kez izlendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!