Görme engellilerden maket serisi

Güncelleme Tarihi:

Görme engellilerden maket serisi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 2010 12:18

Nevşehir'de görme ve işitme engellilerin yaptığı alçıdan yapılı değişik ebatlardaki maket peribacaları, Kapadokya Forum Alışveriş Merkezi'nde ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

AB Gençlik Programları kapsamında Nevşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi ile Gençlik ve Spor Kulübü işbirliğinde hazırlanan ve karşılıksız hibe desteği alan ‘Kapadokya Avuçlarımın İçinde’ projesinin ilk aşaması tamamlandı. Dünyanın eşsiz güzelliklerinden biri olan peribacalarının görme engelliler tarafından hislerini kullanarak maketlerinin alçı yardımıyla yapılması ve ardından işitme engelli çocuk ve gençlerin yapılan bu maketleri boya ve ışıklandırma ile daha farklı dizayn etmesi planlanan projenin ilk etabında üretilen ürünler Kapadokya Forum Alışveriş Merkezi'nde sergilendi.

Sergi açılışında konuşan Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintımar, projenin görme ve işitme engellilerin kaynaşmasını sağlamanın yanı sıra, onların üretken birey olarak topluma kazandırılıp istihdam edilmelerini sağlayabilmek amaçladığını söyledi. Çintımar ıyan bu projenin ilk etabının başarı ile sona erdiğini, bundan sonraki çalışmalarla da engellilerin ortaya koydukları eserlerle nasıl bir el becerisine sahip olduklarını topluma kabul ettireceklerine inandıklarını anlattı.

Yöresel el sanatlarının etkin şekilde uygulanması ile bölgedeki el sanatları üretim merkezlerinin görme ve işitme engellilerin istihdamlarına katkı sağlayacaklarına yürekten inandığını belirten Çintımar, gereken duyarlılığın ortaya konacağını kaydetti. Özsüt ve Umut Pınarı Rehabilitasyon Merkezi sponsorluğundaki proje Şubat ayında sona erecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!