Görevimin başındayım

Güncelleme Tarihi:

Görevimin başındayım
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 2015 09:00

DİYARBAKIR İl Emniyet Müdürü Dr. Halis Böğürcü, bazı yayın organlarında görevden alındığıyla ilgili çıkan haberlerin asılsız olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Çınar ilçesinde önceki gece şehit edilen polis memuru Mehmet Uyar için düzenlenen cenaze töreninde konuşan Böğürcü,“Görevimin başındayım. Görev verildiği gibi alınır da” dedi.

Böğürcü, görevden alındığı iddiasının bir tweet ile yayıldığını belirterek, bu iddianın doğru olmadığını söyledi. Ankara’ya da sorduğunu ve haberlerin Ankara tarafından da yalanlandığını belirten Böğürcü, “Biz memuruz. Gayet tabii bir gün tayinimiz çıkar. Biz burada asimetrik bir savaş yürütüyoruz. Uyumlu çalışıyoruz. Başarılı işler yapıyoruz. Diyarbakır’ı seviyoruz. ÜNESCO’nun dünya miras listesinde bile giren Diyarbakıra zarar gelmesin istiyoruz. Birileri ise algı yaratmaya çalışıyor. Moralimizi bozmaya, sinirlendirip hata yaptırmaya çalışan bu tip haberler mücadelemizden, azmimizden herhangi bir şey eksiltmeyecektir” diye konuştu.

Haberin Devamı

5 Haziran günü Diyarbakır’da HDP mitingi sırasında bombalı saldırı düzenlediği iddia edilen Orhan Gönder’in asker kaçağı olarak sorgulanıp, arandığı halde bırakıldığı iddiasıyla ilgili soruşturmayı da değerlendiren Böğürcü, müfettişlerin işlerini bitirdiğini ve Ankara’ya döndüğünü söyledi. Aynı dönemde Diyarbakır’da 576 kişinin asker kaçağı olarak ifadesinin alındığını anımsatan Böğürcü, “O şahsın UYAP’ta kaydı olsa, arandığı bilinse ve yakalansa bile, hakkında eylem yapacağına dair bir bilgi olmadığı için büyük ihtimalle serbest kalacaktı” yorumunu yaptı.

13 ŞÜPHELİYE GÖZALTI
PKK’lı teröristlerce düzenlenen ve biri polis iki kişinin hayatını kaybettiği silahlı saldırıya ilişkin ise 13 şüpheli gözaltına alındı. Olayda hayatını kaybeden Osman Çaran (51), dün toprağa verildi. Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki otopsi işleminin ardından ilçe mezarlığında defnedilen Çaran’ın cenaze törenine aralarında Kaymakam İsmail Şanlı’nın da yer aldığı çok sayıda kişi katıldı. (Ramazan YAVUZ - Serdar SUNAR - Ahmet ÜN / DHA)

BAKMADAN GEÇME!