Görevden uzaklaştırılan polise kimlik desteği

Güncelleme Tarihi:

Görevden uzaklaştırılan polise kimlik desteği
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2007 12:23

Emniyet Genel Müdürlüğü, "Emniyet Teşkilatı Personeli Kimlik Kartları ile Polis Kimlik Kokartları Yönetmeliği"nde değişiklik yaparak, adli, idari, siyasi ve istihbari birimlerde çalışan ancak görevden uzaklaştırılan memurun güvenliği nedeniyle "Yetkili amirin görüşü çerçevesinde kimliği alınmayabilir, alınmışsa iade edilebilir" şeklinde değiştirildi.

Haberin Devamı

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe giren Emniyet Teşkilatı Personeli Kimlik Kartları ile Polis Kimlik Kokartları Yönetmeliğinin 16. maddesinin 2. fıkrası şöyle düzenlendi:

"Görevden uzaklaştırılan personelden adlî, idarî, siyasî ve istihbarî birimlerde çalışan ve can güvenliklerinin tehlikeye düşebileceği hususunda açık veya zımni emareler bulunanların, gerek görülmesi hâlinde 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 138'inci maddesinde belirtilen görevden uzaklaştırmaya yetkili amirlerin uygun görüşü üzerine polis kimlik kartları geri alınmayabilir veya alınmış ise iade edilebilir. Geçici olarak geri alınan kimlik kartları ve kokartları personelin çalıştığı birim tarafından ilgili personel göreve başlayana kadar muhafaza edilir."

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!