Görev Ecevit'te iken başka formüle bakmayız

Güncelleme Tarihi:

Görev Ecevitte iken başka formüle bakmayız
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 1999 00:00

Haberin Devamı

MHP Lideri Bahçeli, görüşmek için kapıyı açmalarını isteyen Ecevit'e en kısa sürede cevap vereceklerini açıkladı. Bahçeli, ‘‘Gündeminizde başka hükümet formülü var mı?’’ sorusunu cevaplarken, ‘‘Biz ilkeliyiz. Görev başkasındayken başka formülü görüşmeyiz’’ dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, DSP lideri Bülent Ecevit'in ‘MHP kapıyı aralamalı’ isteğini, en kısa sürede MHP Başkanlık Divanı'nda değerlendirip, bir karara varacaklarını söyledi. Bahçeli, Türkiye'nin çok büyük sıkıntıları olduğunu belirterek, bu şartlarda hükümetsiz geçen her günün ülkenin zararına olduğunu vurguladı.

Bahçeli, dün Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün ile beraberindeki heyeti kabul ederek, ekonominin sorunlarını dinledi. Bahçeli, Aygün'ün ortaya koyduğu ‘Kara ekonomik tabloya’ katıldıklarını belirtti.

Bahçeli, Ecevit'in MHP ile ilgili son sözlerinin tatmin edici olup olmadığı sorusuna ‘‘Bugün 19 Mayıs bayramı münasebetiyle siyasi faaliyetler biraz yavaşladı. Perşembe günü (bugün) TBMM'de başkanlık seçimi olacak. Onunla beraber siyasi faaliyetler yine yoğunlaşacak. MHP de Bülent Ecevit'in basına vermiş olduğu demeçleri değerlendirerek, bir karara varacak ve bu kararını kamuoyuna duyuracağız’’ karşılığını verdi.

DSP'DEN JEST

Bahçeli, Meclis Başkanlığı seçiminde DSP'den bir jest beklentilerinin olup olmadığı sorusunu ise şöyle yanıtladı:

‘‘Sayın Cumhurbaşkanı'mız, Anayasa ve teamüllere göre birinci parti konumunda bulunan DSP'nin sayın genel başkanını hükümeti kurmakla görevlendirmesiyle beraber, TBMM Başkanı'nın seçilmesi de gündeme geldi. MHP olarak o gün de ifade etmiştik, bugün de tekrar ediyoruz; hükümet kurulması ayrıdır, Meclis Başkanı'nın seçilmesi ayrıdır.’’

Bahçeli, bir başka soru üzerine de, Demirel'in, hükümet konusunda kendisine bir telkinde bulunmadığını söyledi. Bahçeli ‘Sizin gündeminizde bir başka hükümet formülü var mı?’ sorusuna ise şu yanıtı verdi:

‘‘Biz ilkeli bir partiyiz. Ecevit, şu anda hükümeti kurmakla görevli olan bir siyasi partimizin değerli genel başkanıdır. O sonuç alıncaya kadar biz hiçbir koalisyon modeli üzerinde çalışma yapmayız. Hükümeti kurabilirse kurar, kuramadığı takdirde görevi iade eder. Ondan sonra MHP, Türkiye'de nasıl bir hükümet kurulabilir, bu konu üzerinde değerlendirme yapar. Şu an için bir değerlendirme yapmayı siyasi nezaketle bağdaştıramayız.’’

BUGÜN KAPALIYIZ

MHP’de üst düzey bir yetkili, ‘Açın kapıyı geleyim’’ diyen Ecevit’e neden hemen cevap verilmediği sorusuna, ‘Bugün (dün) bayram, tatil. Her taraf kapalı. Hele bir yarın olsun’’ esprisiyle karşılık verdi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!