Google'ın değerinde dev artış

Güncelleme Tarihi:

Googleın değerinde dev artış
OluÅŸturulma Tarihi: Ekim 18, 2007 12:56

Dünyanın en büyük arama motoru Google'ın karını artıracağına yönelik beklentiler şirket hisselerini uçurdu.

Haberin Devamı

Google hisseleri son bir ay içinde yüzde 21 değer kazanırken, piyasa değeri de 30 milyar dolar artışla 197.7 milyar dolara çıktı. Böylece şirket, ABD'nin en değerli 10'uncu şirketi oldu. Google'ın üçüncü çeyrek finansal sonuçlarını bugün açıklayabileceği tahmin ediliyor.

Analistler Google'dan yüksek bir kar rakamı beklerken, internetin giderek artan reklam hacmi, bu olumlu beklentileri besliyor. Matrix Asset Advisors CEO'su David Katz, 'hayal kırıklığına uÄŸrayacağımızı zannetmiyorum' derken, diÄŸer yandan hisse fiyatının fazla ÅŸiÅŸtiÄŸine dikkat çekiyor.Â

Google'ın üçüncü çeyrek karının geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 39 artışla 1 milyar dolar olarak açıklanması bekleniyor.

GOOGLE KÄ°MÄ° ZENGÄ°N ETTÄ°?

Google hisselerinin yükseleceğini öngören analistler, geçtiğimiz haftalarda bu yönde raporlar yayınlamıştı. Hisse fiyatı 580 dolarlarda iken 600 doları görmesine neredeyse kesin gözüyle bakan analistler bu tahminlerinde yanılmadı. 8 Ekim'de tarihinde ilk kez 600 doları gören Google hisseleri, dün ise 633 dolara kadar tırmandı.

Haberin Devamı

Üç yıl önce 85 dolardan halka arz edilen google hisselerindeki kazanç böylece 8 kata yaklaştı. Google, sadece kurucularını değil, hissedarlarını da zengin etmiş oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!