Google'dan İlkbahar'a özel doodle -İlkbahar mevsimi ne zaman başlar?

Güncelleme Tarihi:

Googledan İlkbahara özel doodle -İlkbahar mevsimi ne zaman başlar
Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 2020 01:18

Arama motoru devi Google, ilkbahar mevsimine özel doodle hazırladı. Özel günlerde kullanıcılarını şaşırtmaya devam eden Google, ilkbahar mevsiminin canlı renklerini anımsatan uçan balon tasarımını ana sayfasına taşıdı ve adeta görsel şölen yaşattı. Google'ın sayfasına taşıdığı ilkbahar mevsimi, kuzey yarım kürede Mart ve Haziran arasında yaşanır. İşte, ilkbahar mevsimi ile ilgili tüm bilgiler.

Haberin Devamı

Dünyaca ünlü arama motoru devi Google, ilkbahar mevsimi için ana sayfasını canlı renklere çevirdi. Havaların ısındığı kış günlerinin geride kaldığı ilkbaharı anımsatan ilkbahar doodle tasarımı, kullanıcıların ilgisini çekti. Peki, ilkbahar mevsimi ne zaman başlar? İlkbahar'ın önemi nedir? İlkbahar gündönümü neden doodle oldu? İşte İlkbahar mevsimiyle ilgili ayrıntılar...

İLKBAHAR MEVSİMİ NE ZAMAN BAŞLAR?

İlkbahar veya ilkyaz, doğa döngüsünde kış ile yaz arasındaki mevsimdir. Kuzey yarım kürede Mart ve Haziran arasıdır.

İlkbaharda ağaçlar çiçek açar, hava sıcaklığı artmaya başlar. Bu mevsimde karların erimesi ve bol miktarda yağışın olması ile su yatakları olan dereler, göller, göletler ve barajlar su ile dolar.

Bilhassa bu mevsimde yerel hava depresyonu olarak meydana gelen hava değişikliklerinde, halk arasında Kırk İkindi adı verilen sağanak yağışlar başlar. Bu yağışlarla şiddetli gök gürültüsü, yıldırım düşmesi, dolu tehlikesi ve sel felaketleri de görülür. Bazen bu yağışlar çiftçilere çok zarar verir.
İnsanlar üzerinde de sağlık açısından olumsuz etkileri olabilir. Yorgunluk, halsizlik ilkbaharın insanlar üzerindeki olumsuz etkilerindendir. Bu duruma tıp dilinde kısaca bahar yorgunluğu denir.

Haberin Devamı

Mart ekinoksu, Dünya'nın mevsim döngüsünün dört ana dönüm noktasından birini işaret ediyor. Bu yıllık değişimleri gözlemliyoruz, çünkü gezegen kendi ekseni üzerinde eğiktir, böylece yılın çoğu için bir yarım küre veya diğeri güneşe daha yakındır ve daha uzun günler yaşar. Ancak bu eğim ekinoksları yok eder, mart ve eylül aylarında kaybolur ve gezegenin her iki yarısı da gündüz ve geceleri eşit miktarda alır. Kuzey Yarımküre için, mart ekinoksları baharın başlangıcını belirtirken, Güney Yarımküre'de sonbaharın resmi başlangıcıdır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!