Gönderirseniz onu asarlar

Güncelleme Tarihi:

Gönderirseniz onu asarlar
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2009 00:00

Sahte pasaportla Türkiye’ye kaçan ve sığınma talebinde bulunan Realyan Tarikatı’nın İran lideri Nigar Azizmuradi’yle ilgili bir açıklama yapan tarikatın Ortadoğu Sorumlusu Leon Mellul, şöyle konuştu: “Uluslarası Af Örgütü ve uluslararası insani yardım kuruluşlarından destek bekliyoruz. Nigar ülkesine iade edilirse hayatı tehlikeye girecek, onu asarlar. Nigar’ın tüm insanlara da bir mesajı var. ‘Ne olur sesimi duyun ve bana yardım edin’ diyor.”

REALYAN Tarikatı Ortadoğu Sorumlusu Leon Mellul, sahte pasaportla Türkiye’ye kaçan ve sığınma talebinde bulunan, tarikatın İran’daki lideri Nigar Azizmuradi’nin psikolojisinin ve sağlığı kötü olduğunu ileri sürdü. Mellul: “Akciğerlerinden rahatsızdı. Birlikte tuttulduğu mültecilerin çok sigara içmesi nedeniyle durumu kötüye gidiyor’’ dedi. Nigar’ın, Kenya’dan geldiği İstanbul’da gözaltına alındığını, dizüstü bilgisayarına ve fotoğraf makinesine el konulduğunu belirten Leon Mellul, şunları anlattı: “Uluslararası İran Mültecileri Federasyonu’ndan Abdullah Asadi ile telefonla görüşürken ağlamış. Diğer mültecilerle birlikte çok kötü bir ortamda tutulduklarını, banyo yapamadıklarını anlatmış. Nigar’ın durumunu iyileştirmek için Uluslarası Af Örgütü ve uluslararası insani yardım kuruluşlarından destek bekliyoruz. Nigar ülkesine iade edilirse hayatı tehlikeye girecek, onu asarlar. Nigar’ın tüm insanlara da bir mesajı var. Ne olur sesimi duyun ve bana yardım edin diyor.”

İranlı Nigar için mi geldiniz

Nigar Azizmuradi, Kumkapı’daki İstanbul Yabancılar Şube Müdürlüğü’nün misafirhanesinde BM Mülteciler Yüksek Komiserliği’nin hakkında vereceği kararı bekliyor. Zaman zaman çıkan isyanlarla gündeme gelen misafirhane, Kumkapı’daki turistik restoranlara sadece bir kaç metre mesafede. Dört katlı binanın ikinci ve üçüncü katı erkeklere, en üst katı ise kadınlara ayrılmış. Misafirhane sakinleri, camları parmaklık ve tel örgüyle kapatılmış odalarda kalıyor. İstedikleri zaman binanın iç tarafındaki bahçeye çıkabiliyorlar ancak ziyaretçileriyle görüşmeleri izne bağlı. Nigar Azizmuradi de, diğer kadınlarla birlikte zaman zaman camdan dışarıyı seyrediyor. Gazetecileri gören esnaf ise “İranlı Nigar için mi geldiniz?” diye soruyor.

Hayata bakış
/images/100/0x0/55eaeb54f018fbb8f89f1982


KUMKAPI’daki İstanbul Yabancılar Şube Müdürlüğü’nün misafirhanesinin kadınlara ayrılan en üst katında kalan Nigar Azizmuradi zaman zaman camdan dışarıyı seyrediyor. Konuşmuyor. Ürkek ve hüzünlü bakışlarla bir süre dışarıyı gözledikten sonra koğuşuna geri dönüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!