Goldman CEO’sundan eski yöneticiye suçlama

Güncelleme Tarihi:

Goldman CEO’sundan eski yöneticiye suçlama
OluÅŸturulma Tarihi: Mart 25, 2011 12:07

ABD’de büyük çaplı insider trading (içerden bilgi sızdırma) soruşturması devam ederken, ülkenin büyük bankalarından Goldman Sachs’ın CEO’su Lloyd Blankfein, bankanın yönetim kurulunu eski üyelerinden birinin soruşturmada suçlanan milyarder fon yöneticisi Raj Rajaratanam’la gizli olarak konuştuğunu ileri sürdü.

Küresel ekonominin nabzı EKONET'te atıyor          Â
Haberin Devamı

   Â

Savcılar, eskiden Goldman Sachs yönetim kurulunda bulunan Rajat Gupta’nın, bankanın stratejileri ve kazançlarına yönelik gizli bilgileri paylaştığını iddia ederken, bunun bazı zamanlarda yönetim kurulu toplantılarının hemen ardından Rajaratnam’a bildirildiğini belirtti.

 

Savcıların Rajaratnam’ı içerden bilgi almakla suçlayabilmesi için, jüriye, hedge fon yöneticisinin elde ettiği bilgilere yönelik net kanıtlar sunması gerekiyor.

 

Blankfein, yönetim kurulu tartışmalarının dışarıya sızdırılmasının Goldman’ın gizlilik politikasını ihlal edeceğini söyledi.

 

Savcılar ise Gupta’nın tam finansal krizin etkilerinin en şiddetli şekilde hissedildiği günlerde, Rajaratnam’a, ünlü yatırımcı Warren Buffet’ın Goldman’a yaptığı 5 milyar dolarlık yatırımdan haberdar ettiğini savunuyor.

 

Blankfein, Goldman yönetim kurulunun bu anlaşmayı 23 Eylül 2008’de gizli bir toplantıda onayladığını söyledi. Buffet’ın yatırımın banka için büyük önem taşıdığının altını çizen Blankfein, Buffet’ın bizi tercih etmesi, bankanın iyi bir yatırım aracı olduğunun göstergesi olarak kabul edilebilir.

 

Savcılar, ellerinde Gupta ve Rajaratnam’ın konuşmalarının kaydı olduğunu belirtti.

 

ABD sermayeye piyasalarını denetleme organı SEC, Gupta’ya içerden bilgi alma suçlamasıyla dava açtı.

 

*Bu yazı Financial Times'ta "Goldman chief says ex-director broke board rules" başlığıyla yayımlanan haberden derlenmiştir.

 

EkoNet'i Facebook'ta takip etmek için:

http://www.facebook.com/#!/HurriyetEkonetÂ

 

EkoNet'i Twitter'da takip etmek için:     Â
http://twitter.com/HurriyetEkonet     Â

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!