Göktepe, yeniden

Güncelleme Tarihi:

Göktepe, yeniden
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 1998 00:00

Haberin Devamı

Gazeteci Metin Göktepe'yi gözaltında öldürmekten 7.5'ar yıl ağır hapis cezasına çarptırılan 5 polisin yargılanmasına, Afyon Ağır Ceza Mahkemesi'nde yeniden başlandı. Yargıtay'ın usül eksikleri nedeniyle verdiği bozma kararından sonra dünkü ilk duruşmada, tutuklu sanıklar Seydi Battal Köse, Metin Küşat, Fedai Korkmaz, Saffet Hızarcı ve Şuayip Mutluer'in sorgusu yapıldı.

Mahkemede, adli tatil nedeniyle nöbetçi heyet görev aldı. Yargıtay 1'inci Ceza Dairesi'nin 17 Temmuz 1998 tarihli bozma ilamı okunarak, usül eksikliklerinin tamamlanması istendi. Tutuksuz 6 sanığın katılmadığı duruşmada, Seydi Battal Köse mahkemenin siyasi baskılarla karar verdiğini öne sürdü. Salonda bulunan İnsan Hakları Derneği temsilcisinden yardım isteyen Köse, ‘‘Madem mahkemede insan hakları temsilcisi bulunuyor. Benim de hakkımı arasınlar. Ben suçsuz yere yatıyorum’’ dedi.

Sanıklardan Şuayip Mutluer ise polisin hazırlık soruşturması sırasında suçu kabullenmesi için Asayiş Şubesi'nde 4 gün işkence gördüğünü söyledi. Mutluer, ‘‘Polis polise işkence yapar mı diyorlar. Yapar efendim. Bal gibi yapar. İsterseniz aileme sorun’’ diye konuştu. Saffet Hızarcı da, ifadesinin okumadan imzalatıldığını öne sürdü, ‘‘Çocuğum hastaydı. Bu arkadaşlarıma işkence yapıldığını görünce, okumadan imzaladım’’ dedi. Fedai Korkmaz ve Metin Küşat da ifadelerinin, baskıyla alındığını söylediler. Mahkeme İlhan Uçar'ın da tanık olarak dinlenmesini kararlaştırdı. Duruşma 17 Eylül'e bırakıldı.

İlginç tişörtlü katip

Göktepe'nin 8 Ocak 1996'da Eyüp Kapalıspor Salonu'nda dövülerek öldürülmesinden 954 gün sonra, ailesi, avukatları, gazeteciler ve sanıklar, 17'nci kez Afyon'daydı.

Afyon Ağır Ceza Mahkemesi'nin heyeti biri dışında değişmişti. Sadece İbrahim Birışık bu davanın üye hakimiydi. Diğerleri Adli tatil nedeniyle nöbetçiydiler. Duruşmanın katibi de nöbetçiydi ve üzerindeki tişörtünde ‘Thack fish he. Beat hear is she’ yani ‘Tak fişi bitir işi’ yazıyordu. Sevim Bağlan'ın ilginç tişörtü herkesin dikkatini çekti.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!