Gökçek'in tazminat davasına ret

Güncelleme Tarihi:

Gökçekin tazminat davasına ret
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2007 14:15

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in, “kişilik haklarına basın yoluyla saldırıda bulunulduğu” iddiasıyla Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz ile Sabah gazetesi ve muhabirine açtığı 15 bin YTL'lik manevi tazminat davası reddedildi.

Haberin Devamı

Ankara 6. Asliye Hukuk Mahkemesindeki davanın bugünkü duruşmasına tarafların avukatları katıldı.

Gökçek'in avukatı, esasa ilişkin diyeceklerinin sorulması üzerine, önceki beyanlarını tekrar ettiğini belirterek, davanın kabul edilmesini istedi.

Eryılmaz ile Sabah gazetesi ve muhabirinin avukatları ise davanın reddine karar verilmesini talep etti.

Hakim Hürriyet Yıldırım, davanın reddedildiğini açıkladı.

DAVA KONUSU

Dava dilekçesinde, Sabah gazetesinin Ankara ekindeki bir haberde, Çankaya Belediye Başkanı Eryılmaz'ın, “Belediye Başkanı mert olmalıdır. Kıvırma işini dansözlere, pop starlara bırakmalıdır” dediğinin aktarıldığı ifade edilmişti.

Bu ifadelerle, Gökçek'in “hem yalan söylemek ve yan çizmekle itham edildiği hem de hafif tavırlar sergilediği, ahlaki niteliklerinden şüphe edilmesi gerektiğinin” iddia edildiği anımsatılan dilekçede, “Bu şekilde, alçaltıcı, hakaretamiz ifadeler kullanılarak yapılan haber, eleştiri sınırlarını aşmış, hukuka uygun olmaktan çıkmıştır” denilmişti.

Haberin Devamı

Haberde kullanılan üslubun kişilik haklarını zedeleyecek tarzda olduğu savunulan dilekçede, Çankaya Belediye Başkanı Eryılmaz ile Sabah gazetesi ve muhabir Ceyda Karaaslan'dan 15 bin YTL manevi tazminat talep edilmişti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!