Gökçek: 5. kez aday olabilirim

Güncelleme Tarihi:

Gökçek: 5. kez aday olabilirim
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2010 12:08

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, dört dönemdir süren belediye başkanlığı için ''Nasipte varsa 5 de olur'' dedi.

Haberin Devamı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Kazakistan'ın Başkenti Astana'ya 3 günlük özel bir ziyaret gerçekleştirdi. TBMM'de görüşmeleri süren Anayasa değişikliği ile ilgili konunun Türkiye açısından hayati öneme sahip olduğunu belirten Gökçek, "Türkiye'de anayasa değişikliği şart. Hükümetimiz de bu konuda gerekli girişimde bulunuyor. Umut ediyorum ki büyük bir ekseriyetle halkımızın da kabulü ile anayasa değişikliği gerçekleşecektir" diye konuştu.

Anayasa değişikliğinin referanduma sunulması halinde çıkması muhtemel sonucu da değerlendiren Gökçek, "Referandumdan yüzde 65-70'lerde kabul çıkacağını düşünüyorum" dedi.

ASTANA-ANKARA BENZERLİĞİ

Astana ziyaretinde resmi bir gündemi bulunmadığını belirten Gökçek Astana Valisi İmangali Tasmagambetov'un Ankara ziyareti sırasında kendisini ısrarla davet ettiğini, bunun üzerine Astana'ya geldiğini anlatan Gökçek şöyle devam etti:
"Astana'yı aşağı yukarı 10 yıldan bu yana görmüyorum. 10 yıl içerisinde de müthiş bir gelişmenin olduğunu gördüm. Gerçekten Astana dünyanın en güzel şehirlerinden birisi olmuş. Başta Sayın (Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan) Nazarbayev olmak üzere emeği geçenleri, İmangali Tasmagambetov'u hepsini tebrik ediyorum."

Haberin Devamı

İstanbul'un Almatı'ya, Astana'nın da Ankara'ya benzetilmesi ile ilgili görüşleri de değerlendiren Gökçek, "Doğrudur. İstanbul, bizim Türkiye'nin en büyük şehri en hareketli şehri, buranın da en hareketli şehri Almatı. Ama buna karşılık Türkiye'nin başkenti Ankara buranın da başkenti Astana, böyle bir benzerlik var. Zaten Sayın Turgut Özal'ın da Sayın Nazarbayev'e tavsiyesi bu istikamette olmuş. Bu bakımlardan büyük bir benzerlik var."

NASİPSE 5 DE OLUR

Dört kez Ankara büyükşehir belediye başkanı olduğu hatırlatılan Gökçek, gelecekle ilgili planları sorulunca, "Nasipte varsa 5 de olur bilemem" diye cevap verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!