Göğüş'ten Cumhuriyet anıları

Güncelleme Tarihi:

Göğüşten Cumhuriyet anıları
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2008 15:03

Cumhuriyet tarihiyle yaşıt gazeteci ve siyasetçi Ali İhsan Göğüş, Hep İsmet Paşa'nın Yanında adlı kitabında tarihe ışık tutuyor.

Haberin Devamı

1920'li ve 1930'lu yıllarda çocukluğunu geçirdiği kentin kültürünü ve tarihini özümsemiş bir Gaziantepli olan Göğüş kitabında, Cumnuriyet'in ilk yıllarından 1970'lere kadar uzanan kültürel, siyasal ve toplumsal hayata dair gözlemlerini satırlara döküyor.

Babıalı yokuşunda iz bırakan, gazete ve dergilerde muhabirlikten yazıişleri müdürlügüne kadar her kademede emek veren bir gazeteci olan Göğüş aynı zamanda siyasete İsmet Paşa'nın yanında başlamış bir politika emektarı.

Göğüş'ün Hep İsmet Paşa'nın Yanında adlı kitabı Remzi Kitabevi tarafınan okura sunuluyor. 

Ali İhsan Göğüş; 1923'te Gaziantep'te doğdu. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümünü bitirdi. Türk Haberler Ajansı, Dünya, Cumhuriyet Gazeteleri Yazı İşleri Müdürlükleri, Kim Dergisi Sahipliği, Gazeteciler Cemiyeti İdare Kurulu Üyeliği, Kurucu Meclis Basın Temsilciliği (6 Ocak 1961 - 25 Ekim 1961), 1.(XII), 2.(XIII) ve 3.(XIV) Dönem Gaziantep Milletvekilliği ile Turizm ve Tanıtma ve Devlet Bakanlıkları yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!