Göçük altındaki işçinin yakınları yol kesti

Güncelleme Tarihi:

Göçük altındaki işçinin yakınları yol kesti
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2009 11:56

ANTALYA- Burdur karayolundaki Çubukbeli Mevkii'nde bulunan taş ocağında meydana gelen göçük altında kalan Mehmet Çevik'in yakınları, arama- kurtarma çalışmalarına ara verilmesi üzerine dün gece yol kesti. Öfkeli grup, Döşemealtı Kaymakamı İbrahim Hayrullah Sun'un makam otomobiline saldırdı.

Antalya'nın Döşemealtı İlçesi Çubukbeli Mevkii'nde faaliyet gösteren ‘Dağıstan' adlı taş ocağında geçen Perşembe sabahı meydana göçük meydana gelirken işçiler 28 yaşındaki Sami Demirtaş ve 29 yaşındaki Mehmet Çevik yaklaşık 1 milyon ton taş ve kaya altında kaldı. İşçilerden Sami Demirtaş'ın cesedine pazar akşamı ulaşılırken, Mehmet Çevik'i arama çalışmalarından henüz sonuç alınamadı. Göçük altındaki işçi Mehmet Çevik'in yakınları, arama- kurtarma çalışmalarına ara verilmesi üzerine dün gece yol kesti. Burdur Karayolu'nu 1 saat trafiğe kapatan Çevik'in yakınlarından oluşan yaklaşık 100 kişilik gruba jandarma güçleri tarafından müdahale edildi. Sivil savunma çalışanlarının göçük alanından çıkmasını engelleyen grup ile jandarma arasında zaman zaman arbede oldu. Sivil savunma çalışanları jandarma ekiplerinin yardımıyla göçük bölgesinden ayrılabildi.

Öfkeli grup, Döşemealtı Kaymakamı İbrahim Hayrullah Sun'un makam otomobiline de saldırdı. Öfkeli yakınları durdurmak isteyen jandarmanın oluşturduğu barikatı aşarak Sun'un içinde bulunduğu araca taş atan kişiler, aracı devirmek istedi. Camları kırılan Sun'un içinde bulunduğu otomobil alandan hızla uzaklaştı. Tonlarca kayanın bulunduğu alandaki çalışmaların gece de yürütülmesinin teknik ekip tarafından riskli bulunduğu için durdurulduğunu belirten Kaymakam İbrahim Hayrullah Sun, şöyle dedi:

“Teknik ekibin verdiği rapor doğrultusunda çalışmalar durdu. Bunun üzerine kimlerden oluştuğunu tam olarak bilemediğimiz bir kalabalık küfürler ederek ve taşlar atarak çalışma yapan kamu görevlilerinin üzerine doğru gelmeye başladı. Bu sırada jandarmanın kurduğu barikatı aşan kişiler benimde içinde bulunduğum aracı taşlamaya ve ardından da devirmek için sallamaya başladılar. Jandarmanın kişileri durdurması üzerine bölgeden ayrıldık. Aracın camını kırdılar ve bize de linç girişiminde bulundular.”

Göçük altındaki Mehmet Çevik'e ulaşmak için Antalya Sivil Savunma Arama Kurtarma, il özel idaresi, kara yolları ve DSİ ekipleri bu sabah arama çalışmalarına tekrar başladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!