Göçmenler hakkında çalışma grubu oluşturuluyor

Güncelleme Tarihi:

Göçmenler hakkında çalışma grubu oluşturuluyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2008 16:34

Başbakanlık İnsan Hakları Başkanlığınca, mülteci ve göçmenler konusunda çalışma grubu oluşturulmasına karar verildi.

Başbakanlık İnsan Hakları Başkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Başkanlığın düzenlemiş olduğu 5. Kamu Kuruluşları Koordinasyon toplantısı bugün Başbakanlık Merkez Bina'da gerçekleştirildi.

Başkanlığa verilen “insan hakları ile ilgili konularda görevli kuruluşlarla sürekli temas halinde bulunmak ve bu kuruluşlar arasında koordinasyonu sağlamak” görevi çerçevesinde yapılan toplantıda, insan hakları alanında yapılan ve yapılması gereken çalışmalar ele alındı, genel bir değerlendirme yapıldı.

Toplantıya; TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanlığı, Adalet, İçişleri, Dışişleri, Milli Eğitim, Sağlık ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanlıkları ile Jandarma Genel Komutanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı, Avrupa Birliği Genel Sekreterliği, Emniyet Genel Müdürlüğü, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğü, Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü, Özürlüler İdaresi Başkanlığı, Aile ve Sosyal Araştırmalar Genel Müdürlüğü, Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsünden temsilciler davet edildi.

Açıklamada ayrıca, toplantıda, “2008 Türkiye İnsan Hakları Raporunun hazırlanarak 2009 Mart ayı içerisinde yayımlanmasına”, yazılı ve görsel basında zaman zaman çıkan haberler ve Başkanlığa gelen başvurulara göre mülteci ve göçmenler konusunda sıkıntılar bulunduğundan bu sorunun araştırılması için bir çalışma grubu oluşturulmasına karar verildiği belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!