Göçe karşı Suriye sınırında hazırlık

Güncelleme Tarihi:

Göçe karşı Suriye sınırında hazırlık
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2011 17:23

SURİYE’de meydana gelen olaylar nedeniyle olası bir göç dalgası için Suriye’ye sınır olan Mardin’in Nusaybin İlçesi’nde Kızılay ekipleri incelemelerde bulunup, nerelere çadırlar kurulabileceğini araştırdı.

Haberin Devamı

Nusaybin Kaymakamı Murat Girgin, şu anda sınırın Suriye tarafından bir yığılma ve göç durumunun bulunmadığını belirterek, "Biz her türlü olasılığa karşı Türkiye Cumhuriyeti olarak önlemlerimizi alıyoruz. Suriye’deki gelişmeleri komşu ülke olmamız nedeniyle dikkatle sınırdan izliyoruz" dedi.

Suriye’de meydana gelen olaylar ve 3 gün önce bazı Suriye vatandaşlarının Hatay’a geçmeleri ardından Türkiye, bu ülkedeki olayları dikkatle takip ettiği ve olası bir göç dalgası karşısında Türkiye-Suriye sınırındaki sınır kapılarında her türlü tedbirleri aldığı belirtildi. Suriye’nin Kamışlı kenti ile komşu olan Mardin’in Nusaybin İlçesi’nde de olası bir göç durumunda hazırlıklar yapıldığı öğrenildi.

Nusaybin Kaymakamı Murat Girgin, Suriye’deki gelişmeleri yakından takip ettiklerini ve şu anda Nusaybin bölgesinde sınıra yığılma veya bir göç olasılığının bulunmadığını belirterek, şunları söyledi:

"Komşu ülke olması nedeniyle Suriye’deki gelişmeleri yakından izliyoruz. Sınırda bulunan bir ilçe olmamız ve sınır kapısı olması nedeniyle durumu yakından takip ediyoruz. Şu anda Mardin ile Şanlıurfa bölgesindeki sınır hattı ile bu sınır hattına yakın Suriye’nin yerleşim birimlerinde her hangi bir olay söz konusu değil. Ancak, biz her şeye rağmen her duruma hazır olmak için çalışmalarımızı yapıyoruz. Bu kapsamda bugün Kızılay’dan bir ekip gelerek olası bir göç durumunda nerelere çadır kent kurulabileceği, çadır kent kurulana kadar gelenlerin nerede konaklanabileceği konusunda görüşmeler yaptı. Şu anda yaklaşık 10 bin kişiyi ağırlayacak yerlerimiz var. Biz Türkiye Cumhuriyeti olarak her türlü olasılığa karşı önlemimizi alıyoruz."

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!