Glos: Vergi düşürülmeli

Güncelleme Tarihi:

Glos: Vergi düşürülmeli
Oluşturulma Tarihi: Nisan 10, 2007 16:09

Haberin Devamı

FEDERAL Ekonomi Bakanı Michael Glos, piyasada gözlenen canlılığın vatandaşa da yansıması için vergilerin düşürülmesinde ısrarlı olduklarını söyledi.

Almanya'da ekonomik büyümenin bu yıl yüzde 2'nin üzerinde olacağından hareket ettiklerini söyleyen Bakan Glos, istihdamın artırılması için ilk etapta işletme vergisini düşüreceklerini belirtirken, “Vatandaşın cebine daha fazla para girmesini sağlamalıyız. Çünkü vatandaş bunu hak etmektedir. 2009 yılında yapılacak genel seçimlere kadar ve kazanç vergisinin düşürülmesi için çaba göstereceğim” dedi.

Hıristiyan Sosyal Birlik Pratisi'nin (CSU) genel başkanlığını üstlenmeye hazırlanan Bavyera Ekonomi Bakanı Erwin Huber de Glos'a destek verdi. Huber, “CSU Genel Başkanı olarak vatandaşın cebine daha fazla girmesi için tüm imkanlarımı kullanacağım” dedi.Hür Demokrat Parti (FDP) Genel Başkanı Guido Westerwelle ise “Vatandaş Federal Ekonomi Bakanı'nından vergi indirimi hakkında yalnız laf değil, icraat bekliyor” açıklamasında bulundu.

Haberin Devamı

450 bin işyeri

Almanya'da bu yıl hizmet dalında 450 bine yakın yeni işyeri yaratılabileceği açıklandı. Alman Sanayi ve Ticaret Odaları Birliği (DIHK) yöneticisi Martin Wansleben, işletmelerin hem yatırımlarının hem de siparişlerinin önemli ölçüde arttığına dikkat çekerken bunun istihdama da yansıdığını söyledi. Martin Wansleben, 2007 yılında yalnız hizmet sektöründe 450 bine yakın yeni işyeri yaratılmasından hareket ettiklerini de belirtti.

DIHK, özelilkle enformasyon teknolojisi alanında kalifiye eleman sıkıntısı yaşandığına dikkat çekti. “Bu alanda yaşanan sıkıntının giderilmesi için yabancı uzmanların Almanya'ya gelmeleri kolaylaştırılmalı ve cazip hale getirilmeli” diyen Martin Wansleben, özellikle Almanya'da yüksek öğrenimlerini tamamlayan yabancılara burada kalma ve iş piyasasına atılma imkanı sağlanmasını da istedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!