'Gladyatör' 12 dalda favori

Güncelleme Tarihi:

Gladyatör 12 dalda favori
Oluşturulma Tarihi: Şubat 14, 2001 00:00


Haberin Devamı

Bu yıl 73'üncüsü dağıtılacak olan Oscar ödüllerinin adayları açıklandı. Russell Crow'un başrolünü oynadığı Gladyatör bu yıl 12 dalda aday gösterilerek Oscar'ın favorisi oldu.

California'daki Sinema Bilimleri ve Sanatları Akademisi 73'ncü Oscar Ödülleri adaylarını dün açıkladı ve 'Gladyatör' en iyi film, en iyi aktör ve en iyi yönetmen dahil 12 daldaki adaylığıyla bu yıl Oscar'ın favorisi oldu. Akademi Başkanı Robert Rehme ve Oscar ödüllü Kathy Bates beyaz perdenin zirvedeki adaylarını açıkladı. Russell Crowe'un başrolünü oynadığı, Ridley Scott'un yönettiği, bir Roma generalinin köleliğe düşmesini ve gladyatör olmasını anlatan Gladyatör, en iyi film, en iyi aktör, en iyi aktris, en iyi yardımcı erkek oyuncu, en iyi yönetmen, en iyi sanat yönetmeni, en iyi ses, en iyi sinematografi, en iyi görsel efekt, en iyi montaj, en iyi özgün müzik, en iyi kostüm dallarında aday gösterildi.

Ang Lee'nin Çince filmi 'Crouching Tiger, Hidden Dragon' 10 dalda adaylığıyla ikinci olurken, en iyi film kategorisinde 'Chocolat', 'Erin Brockovich' ve 'Traffic' kapışacak. En iyi kadın oyuncu dalında Julia Roberts, Fransız Juliette Binoche ile karşı karşıya gelirken, en iyi erkek oyuncular dalında da Russell Crowe, iki Oscar'lı Tom Hanks, tek Oscar'lı Geoffrey Rush, Ed Harris gibi ünlüler yarışacak. En iyi yardımcı kadın oyuncu dalında ise 'Almost Famous' filminden iki aday var: Kate Hudson ve Frances McDormand. Toplam 23 dalda verilecek olan Oscar’lar, Los Angeles'ta 25 Mart'ta Shrine Auditorium'daki törenle sahiplerini bulacak. DIŞ HABERLER SERVİSİ

73'ÜNCÜ OSCAR ADAY LİSTESİ:

EN İYİ FİLM :

Chocolat, Crouching Tiger, Hidden Dragon, Erin Brockovich, Gladyatör ve Traffic

EN İYİ ERKEK OYUNCU:

Javier Bardem (Before Night Falls), Russell Crowe (Gladyatör), Tom Hanks (Cast Away), Ed Harris(Pollock), Geoffrey Rush(Quills).

EN İYİ KADIN OYUNCU:

Joan Allen (The Contender), Juliette Binoche (Chocolat), Ellen Burstyn (Requiem for a Dream), Laura Linney (You Can Count On Me), Julia Roberts (Erin Brockovich).

EN İYİ YARDIMCI ERKEK OYUNCU:

Jeff Bridges (The Contender), Willem Dafoe (Shadow of the Vampire), Benicio Del Toro (Traffic), Albert Finney (Erin Brockovich), Joaquin Phoenix (Gladyatör).

EN İYİ YARDIMCI KADIN OYUNCU:

Judi Dench (Chocolat), Marcia Gay Harden(Pollock), Kate Hudson (Almost Famous), Frances McDormand (Almost Famous), Julie Walters (Billy Elliot)

EN İYİ YÖNETMEN:

Stephen Daldry (Billy Elliot), Ang Lee (Crouching Tiger, Hidden Dragon),Steven Soderbergh (Erin Brockovich), Ridley Scott(Gladyatör), StevenSoderbergh (Traffic).

EN İYİ YABANCI FİLM:

Amores Perros (Meksika), CrouchingTiger, Hidden Dragon(Tayvan), Divided We Fall (Çek Cumhuriyeti), Everybody Famous (Belçika), The Taste ofOthers (Fransa).

EN İYİ KURGU:

Robert Nelson Jacobs (Chocolat), Wang Hui Ling, James Schamus ve Tsai Kuo Jung (Crouching Tiger, Hidden Dragon), Ethan Coen & Joel Coen (O Brother, Where Art Thou?), Stephen Gaghan (Traffic), Steve Kloves (Wonder Boys).

EN İYİ SENARYO:

CameronCrowe (Almost Famous), Lee Hall (Billy Elliot), Susannah Grant (Erin Brockovich), David Franzoni ve John Logan ve William Nicn (Gladyatör), Kenneth Lonergan (You Can Count On Me).

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!