Gizli tanık, Çiçek'e 'yeşil üniforma' giydirdi

Güncelleme Tarihi:

Gizli tanık, Çiçeke yeşil üniforma giydirdi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2011 11:14

“İrtica ile Mücadele Eylem Planı” davasında Albay Dusun Çiçek ile gizli tanık Efe arasında üniforma rengi tartışması yaşandı.

Haberin Devamı

“İrtica ile Mücadele Eylem Planı” davasında mahkeme heyeti önünde ifade vermeyi talep eden gizli tanık Efe ifadesi alındı. Duruşmada gizli tanık Efe ile davanın sanıklarından Albay Dursun Çiçek arasında üniforma rengi tartışması yaşandı.

CiHANER: BAŞBAKAN’I DİNLETSEM DARAĞACINA ÇEKİLMİŞTİM

Gizli tanık, Çiçeke yeşil üniforma giydirdi

AK Parti Gaziantep milletvekili adayı Şamil Tayyar’ın, “Sayın Başbakanımız’ı değişik şahıslarla yaptığı telefon konuşmalarının tamamı İlhan Cihaner’in elindedir. Cihaner bu sürecin kara kutusudur” iddiasını, CHP Denizli milletvekili adayı İlhan Cihaner yalanladı.

Cihaner Hürriyet’e, “Eğer benim Başbakan’ı dinletmem gibi birşey olsaydı darağacına çekmişlerdi” dedi. Cihaner, şöyle devam etti:

"Şamil Tayyar’ın hezeyanları"

“Şamil Tayyar’ın sözlerine ancak hezeyan denilebilir. Çünkü benim Başsavcılığım dönemimde yaptığım tüm işlemler adli işlemlerdir. Yazdığım nokta bile adalet müfettişlerince denetlendi. Hepsi hukuka uygundur. İsmailağa Cemaati soruşturması sırasında da kimlerin dinlendiği dosyada vardır. Hepsi orada duruyor. Yaptığım her işlem ortadadır. Başbakanların soruşturma yöntemi bellidir. Yasal prosedür vardır. Dinlemenin nasıl yapılacağı da bellidir. Ben hukuk adamıyım. Olacak şey mi? TİB’e sorsunlar, o zaman Başbakan’ı dinleyip dinlemediğimi. Karalamaya, iftiraya siyaseten güçleri yetmedi. Gaziantep’ten karalama yapmak için ithal birini getirmişler. Avukatımla, hem cezai hem de hukuki yönden gereğini yapacağız. Ben Kara Kutu falan da değilim. Yaptığım herşey açıktır. Asıl Kara Kutu beni takip edenlerdir. Komplolar kurup, telefonlarımı dinleyenlerdir.”

Haberin Devamı

ELBİSENİN RENGİ TARTIŞMASI

Gizli tanık “Efe”, sanık Çiçek'in, “Beni net olarak hatırladığınızı söylüyorsunuz. Üzerimde ne renk elbise vardı?” sorusuna, “Üzerinizde yanlış hatırlamıyorsam yeşil renkli bir elbise vardı” yanıtını verdi. Çiçek de bunun üzerine, “Sayın başkanım, ben denizciyim” dedi.
Gizli tanık “Efe”nin, “Pardon özür diliyorum, yeşil diyorum, diğerleri yeşildi, sizde beyaz vardı” demesi üzerine Çiçek, “Denizciler beyaz giymez ocak ayında, siyah giyer” ifadesini kullandı. Gizli tanık “Efe” de “Ben bilemem. Ben de sık sık kıyafet değiştiriyorum” diye konuştu.
Sanık Dursun Çiçek'in, “Çok net hatırlıyorsunuz, siyahla beyaz birbirine çok yakın renkler” demesi üzerine araya giren Mahkeme Başkanı Köksal Şengün, “Karşılıklı konuşmak yok” diyerek tartışmanın bitirilmesini istedi.

Haberin Devamı

İREM ÇİÇEK: "GİZLİ TANIK SÖZLERİYLE ÇELİŞKİYE DÜŞTÜ"

Bu arada Dursun Çiçek'in kızı ve avukatı olan İrem Çiçek'ten makemede yaşanan tartışma sonrası açıklama geldi. Gizli tanık Efe’nin tüm sözlerinde çelişkiye düştüğünü belirten Dursun Çiçek’in avukatı, kızı İrem Çiçek, Efe hakkında 17 ayrı suçtan soruşturma açıldığını söyledi.

"CİHANER BAŞBAKAN'I DİNLETTİ"

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince, Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları Yerleşkesindeki salonda önceki gün görülen duruşmada, gizli tanık Efe duruşmada İlhan Cihaner'in yasadışı dinleme yaptırdığını da iddia ederek,“Cihaner, sadece çeşitli cemaatlerin liderleri dışında aynı zamanda  Başbakanı ve bakanları da hukuksuz, gayri resmi olarak dinliyordu” diyen gizli  tanık “Efe”, “Nitekim 32. Gün programına çıktığında da bunu kendisi ifade  etti. Her ne kadar daha sonra tekzip etse de” şeklinde konuştu.

"BANA 'BAŞINA BELA ALIRSIN' DEDİ"

Sanık avukatının, kendisinin hayati tehlikesi bulunmadığını söylediğini hatırlatan gizli tanık “Efe”, daha önce arabasının kurşunlandığını ve çalıştığı bölgedeki korucu başı ve korucuların kendisini öldürmeye çalıştıklarına ilişkin davanın da mahkumiyetle sonuçlandığını söyledi.

Görevi sırasında Ortatepe köyünden birkaç vatandaşın, yakın köylerde mühimmat dağıtıldığını söylemeleri üzerine, bunu İlhan Cihaner'e ilettiğini, Cihaner'in de “Başına bela alırsın, bunlar geçmişte kalmış, gitmiş şeyler” diyerek işlem yapmasını engellediğini iddia eden gizli tanık “Efe”, daha sonra bu konuda yapılan soruşturmada uzun namlulu silahlar ve roketatarlar bulunduğunu savundu.

Gizli tanık “Efe”, duruşmada şu beyanlarda bulundu:
“Şimdi ben bu olayları deşifre ettikten sonra beni kamuoyu nezdinde suçlu göstermek için benzer bir eylemi üzerimde denemeye çalıştılar. Arabama ve
evime mühimmat koyacaklardı. Ben bunu bilmiyordum. Emniyet mensupları gelip bana, 'Sizin evinize baskın yapılacak, Cihaner gerekli talimatları vermek üzere, lütfen Erzincan'ı terk edin' dedi. Ben de rapor aldım ve Erzincan'ı terk ettim. Meğer o dönemde Cihaner, Jandarma Genel Komutanlığına, Alay Komutanlığına resmi yazılar yazıyor ve arabama, evime koymak üzere mühimmatlar istiyor. Bunu da İl Emniyet Müdürü Süleyman Bey deşifre etti. Bunun da bilinmesini istiyorum. Eğer ben orada olsaydım -ki Adalet Bakanlığından resmi yazıyla izin bile istemiş- orada suç üstü yapacaktı ve ben kamuoyu nezdinde, bütün dünya nezdinde çok kötü duruma düşecektim.”

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!