Gizemli Nehir

Güncelleme Tarihi:

Gizemli Nehir
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2003 16:52

Sezonun en heyecan verici filmlerinden biri olan Gizemli Nehir (Mystic River) kayıtsız kalınamayacak bir oyuncu kadrosunu biraraya getiriyor. Clint Eastwood'un yönettiği filmin başrollerinde Sean Penn, Tim Robbins, Kevin Bacon, Laurence Fishburne gibi 'ağır toplar' yeralıyor. Sadece oyuncuları için bile seyredilecek bir film Gizemli Nehir.

Haberin Devamı

FİLMİN KONUSU

Boston'un varoşlarından East Buckingham'da büyüyen Jimmy Markum (Sean Penn), Dave Boyle (Tim Robbins) ve Sean Devine (Kevin Bacon) işçi semtlerinde yaşayan erkek çocukların çoğunlukla yaptığı gibi günlerini sokak beysbolu oynayarak geçirirler. Semtte fazlaca bir olay olmaz. Ama bu durum, Dave’in sonsuza dek hepsinin hayatını değiştirecek bir olaya dahil olmaya zorlanmasıyla son bulur.

Yirmibeş yıl sonra üç arkadaş kendilerini tekrar yaşamlarını değiştirecek bir olayla karşı karşıya bulurlar: Jimmy'nin 19 yaşındaki kızı öldürülmüştür. Artık polis olan Sean bu davaya atanır ve ortağı (Laurence Fishburne) ile birlikte görünüşte hiçbir anlamı olmayan bu cinayeti çözmekle görevlendirilir. Ayrıca, Jimmy'den de hep bir adım önde olmak zorundadır, çünkü öfke ve intikam ateşiyle yanan Jimmy kızının katilini bulmaya kararlıdır.

Haberin Devamı

Çeşitli ortamlarda suçla bağlantısı olan Dave ise geçmişindeki iblislerle yüzleşmek zorunda kalır. Bunlar evliliğini ve gelecekle ilgili tüm umutlarını mahvedebilecek iblislerdir. Soruşturma bu üç arkadaşın etrafında gittikçe daralan bir çember oluşturur ve ortaya arkadaşlık, aile ve çok genç yaşta kaybedilen masumiyeti konu alan meşum bir öykü çıkar.

FİLMİN KÜNYESİ
Yönetmen: Clint Eastwood
Senaryo: Brian Helgaland
Oynayanlar: Sean Penn, Tim Robbins, Kevin Bacon, Laurence Fishburne, Marcia Gay Harden, Laura Linney, Kevin Chapman

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!