Git-gel müdür’e makam aracı yok

Güncelleme Tarihi:

Git-gel müdür’e makam aracı yok
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2010 13:08

GÖREV yaptığı 20 yılda 9 kez görev yeri değiştirilen ve adı ‘git-gel müdür’e çıkan Burdur İl Sağlık Müdürü Hüseyin Özeren'in makam otomobiline Valilik tarafından el konuldu.

Özeren, konuyla ilgili açıklama yapmazken, Türk Sağlık Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, müdürün makam aracının elinden alınmasıyla psikolojik baskı kurularak görevini bırakmaya zorlandığını öne sürdü.

İddiaya göre, geçen yıl 2 Temmuz'da Valilik tarafından İl Sağlık Müdürlüğü’ne telefon açılarak, Özeren’in hizmet aracı olarak kullandığı Mazda marka 15 DY 333 plakalı otomobilin Valilik otoparkına getirilmesi istendi ve araç otoparka getirildikten sonra teslim alındı. Sağlık Müdürü'nün makam aracı bir daha iade edilmedi ve otoparkta bekletilmeye başlandı. Devlet memuru Özeren, konuyla ilgili açıklama yapmak istemedi. Türk Sağlık Sen Genel Başkan Önder Kahveci ise, Özeren'in aracının psikolojik baskı kurularak görevini bırakması için elinden alındığını öne sürdü. Kahveci, şöyle konuştu:

“Yeni bilim dalında buna ‘mobbing’ diyorlar. İşyerinde psikolojik baskı uygulamak. Belli bir süre sonra kendiliğinden görevi bıraksın diye. Mevcut Sağlık Müdürü defalarca görevinden alındı, mahkeme kararıyla geri döndü. Eğer Türkiye Cumhuriyeti Devleti bir hukuk devleti ise hepimiz bu hukuka uymak zorundayız. Kimi getireceksiniz yerine? Yandaşı getireceksiniz. Siyaset bürokrasinin üzerinden elini çeksin.”

VALİ: YORUM YOK

Makam aracı olmayan İl Sağlık Müdürü Hüseyin Özeren, kent merkezinde ulaşımını yürüyerek sağlarken, ilçelere gideceği zaman da müdürlük bünyesindeki hizmet araçlarından birini kullanıyor.

Bu konudaki görüşü sorulan Burdur Valisi İbrahim Özçimen, “Ben böyle bir konuyla gündeme gelmek istemiyorum. Yorum yapmayacağım” dedi.

İSTENMEYEN MÜDÜR İLAN EDİLDİ

1989 yılında Burdur İl Sağlık Müdürlüğü görevine üçlü kararname ile atanan Hüseyin Özeren'in 20 yılda 9 kez görev yeri değiştirildi. Atamalarla Bolu, Bingöl, Tunceli, Edirne, Kastamonu gibi illeri dolaşan Özeren, görev yeri değişikliğini yargıya taşımış, Isparta Bölge İdare Mahkemesi'ne açtığı 9 davayı kazanıp mahkeme kararıyla görevine dönmüştü. Özeren bu süre içinde 4 kez il içinde, 5 kez de il dışında görevlere atanmıştı.

Son olarak 22 Nisan 2008'de yine görevden alınarak Bucak'ın Ürkütlü Sağlık Ocağı'na doktor olarak atanan Özeren, yine açtığı davayı 14 Temmuz 2008 tarihinde kazanarak görevine dönmüştü. Özeren'in bu davalardan kazandığı yaklaşık 60 bin TL'yi bulan tazminatla kendisine otomobil satın aldığı iddia edilmişti. AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik de, konuyla ilgili “Sağlık Bakanı istemiyor, Vali istemiyor, milletvekilleri istemiyor, bu zat ne yapmak istiyor” diye Özeren'i istenmeyen müdür ilan etmişti.

Özeren Burdur'a müdür olarak atanmadan önce 6 yıl içinde de, 7 yerde doktor olarak görev yapmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!